Italienii l-au descris pe Ciprian Tătărușanu în cel mai inedit mod: „Când îl chemi să rezolve o problemă, o face și se retrage”

Olteanu Ștefan 25.09.2022, 00:00
Italienii l-au descris pe Ciprian Tătărușanu în cel mai inedit mod: „Când îl chemi să rezolve o problemă, o face și se retrage”

Ciprian Tătărușanu (36 de ani) tace și face la AC Milan, iar italienii l-au descris recent în cel mai inedit mod. Românul este așteptat să revină între buturile echipei sale, deoarece titularul Mike Maignan (27) s-a accidentat în duelul Franța – Austria 2-0 din Liga Națiunilor.

Ciprian Tătărușanu, așteptat să impresioneze în tricoul lui AC Milan. Italienii l-au descris în cel mai inedit mod

Ciprian Tătărușanu nu are niciun minut jucat în actuala stagiune, însă așteptarea sa este pe punctul de a ajunge la final și, în timp ce sunt nerăbdători să revină, italienii l-au descris pe goalkeeperul român în cel mai inedit mod.

Prestațiile lui Tătărușanu din sezonul trecut nu au fost uitate. Profitând de o accidentare a lui Mike Maignan, românul a apărat poarta lui AC Milan în 9 dueluri din Serie A și Champions League și a avut câteva evoluții remarcabile. Poate cel mai important moment cu el în prim-plan a fost cel din derby-ul cu Inter Milano, când i-a apărat un penalty lui Lautaro Martinez. În economia întreg sezonului, această intervenție a ajutat-o pe AC Milan să câștige titlul.

Revenind în prezent, titularul Mike Maignan s-a accidentat din nou, în duelul Franța – Austria din Liga Națiunilor. El va fi absent câteva săptămâni și italienii îl așteaptă cu nerăbdare pe Ciprian Tătărușanu să revină:

„E din nou momentul lui „Tătă”, portarul tăcut”, a titrat Gazzetta dello Sport un material publicat în cursul zilei de sâmbătă, 24 septembrie.

„Când îl chemi să rezolve o problemă, o face și se retrage”

În continuare, italienii au amintit de prestațiile lui Tătărușanu din stagiunea precedentă și în același timp s-au declarat convinși de faptul că românul nu va dezamăgi nici de data aceasta:

„Cu Maignan accidentat, e din nou momentul românului, care sezonul trecut a apărat penalty-ul lui Lautaro.

Nu se încadrează în tiparul portarului excentric. Tătărușanu e un om discret, vecinul perfect, rezerva de încredere. Când îl chemi să rezolve o problemă, o face și se retrage fără să spună vreo vorbă.

Așa a fost sezonul trecut. Maignan s-a accidentat și a stat câteva luni. Nicio problemă, pentru că joacă „Tătă”. A apărat un penalty în derby și a evoluat în nouă meciuri, fără să-i facă pe Pioli sau pe fani să tremure”, au notat jurnaliștii italieni.

Ciprian Tătărușanu, în fața ultimului sezon la AC Milan?

Contractul lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan expiră pe 30 iunie 2023. La acea dată, românul va avea deja 37 de ani împliniți și șansele ca „rossonerii” să îi propună o nouă înțelegere de jucător sunt reduse. Cu toate acestea, Tătărușanu ar putea primi un alt post în cadrul clubului, asta în cazul în care nu va decide să își continue cariera de portar la o altă echipă.

Ciprian Tătărușanu s-a retras de la echipa națională în urmă cu doi ani. În tricoul primei reprezentative, el a bifat 73 de apariții, reușind să închidă poarta de 33 de ori.

În schimb, pentru AC Milan a jucat doar 14 meciuri din septembrie 2020 și până în prezent.

De-a lungul carierei, Tătărușanu a jucat pentru:

  • Juventus București
  • Gloria Bistrița
  • FCSB
  • Fiorentina
  • FC Nantes
  • Olympique Lyon
  • AC Milan

În palmaresul său se regăsesc două titluri de campion al României, o Cupă și o Supercupă ale României, plus titlul cucerit în Italia cu AC Milan la capătul sezonului trecut.

600.000 de euro este cota de piață a lui Tătărușanu, potrivit Transfermarkt.

Urmăriți Playsport.ro și pe