Italienii nu l-au uitat pe Ionel Ganea! „Bombardierul violent! Un băiat cu adevărat rău”

Mihai Cheles / 11.03.2021, 19:04
Italienii nu l-au uitat pe Ionel Ganea! „Bombardierul violent! Un băiat cu adevărat rău”

Italienii nu l-au uitat pe Ionel Ganea! Jurnaliștii italieni i-au redat fostului internațional palmaresul în partidele de „box” pe care acesta le-a avut cu coechiperii, antrenorii, adversarii sau arbitrii.

Italienii nu l-au uitat pe Ionel Ganea! „Bombardierul violent! Un băiat cu adevărat rău”

Publicația italiană MondoSportivo.it și-a adus aminte de fostul mare atacant român, Ionel Ganea. Cu toate acestea, nu i-au ilustrat marile reușite ale carierei, golurile de la echipa națională și echipele de club, ci ieșirile sale în decor, presărate cu multe momente de agresivitate fizică.

După ce au trecut rapid cu vederea zecile de goluri marcate pentru Universitatea Craiova, Gloria Bistrița, Rapid București, VFB Stuttgart, Dinamo sau naționala României, italienii au început să înșire „bătăliile” duse de „Ganez”.

1. Prima luptă datează din perioada în care activa la FC Brașov. Atunci, Ganea l-a bătut pe căpitanul echipei Dorel Purdea. Tânăr și dornic de afirmare, Ganea ar fi fost deranjat de aranjamentele pe care veteranii le făceau, așa că a ținut să-și impună punctul de vedere.

2. La Universitatea Craiova, Ganea a avut un conflict cu Silvian Cristescu. Olteanul ar fi vrut să-l lovească pe Ganea, însă bătăiosul atacant s-a apărat și a contraatacat tăios. Conflictul a fost stopat doar după ce Cristescu i-a pus Ganezului o masă de masaj în cap.

I-am bătut pe Purdea, de la FC Brașov, și pe Cristescu, de la Craiova. Dar ei au vrut să mă lovească primii, declara Ganea, la ani distanță.

3. Tot la Craiova, Ganea s-a războit cu Cornel Frăsineanu, căruia i-ar fi scos câțiva dinți într-o altercație.

L-a speriat pe Felix Magath!

4. În 1999, pleacă la VFB Stuttgart, în Germania, însă nu se potolește. Aruncă cu înghețata după Felix Magath, după ce acesta i-a reproșat că este gras chiar din cauza înghețatei. Se întâmpla cu o 24 de ore înainte ziua sa.

5. De asemenea, l-a altoit pe colegul său Jochen Seitz de la Stuttgart, deoarece acesta a îndrăznit să se pună pe locul său în autocar. Mare greșeală!

Italienii nu l-au uitat pe Ionel Ganea!
Italienii nu l-au uitat pe Ionel Ganea! „Bombardierul violent! Un băiat cu adevărat rău”

6. În 2001, a avut un conflict cu Bogdan Stelea, înaintea unui meci cu Italia. De aici a pornit și disputa cu selecționerul Ladislau Boloni, conflict care avea să fie aplanat ulterior.

7. În sezonul 2006/2007, la pauza unui meci Dinamo – Poli Timișoara, la scorul de 1-1, Ganea a făcut ravagii în vestiar, hotărât să-i bată pe Claudiu Niculescu și Ionel Dănciulescu. Curios, meciul s-a încheiat 3-1 pentru Dinamo. Culmea, cele trei goluri au fost marcate de Niculescu, Ganea și Dănciulescu.

Italienii nu l-au uitat pe Ionel Ganea!
Italienii nu l-au uitat pe Ionel Ganea! „Bombardierul violent! Un băiat cu adevărat rău”

8.  în 2007, a avut nenumărate dispute verbale, agresive, cu căpitanul formației la care juca, Rapid, Marius Măldărășanu. De fiecare dată, Răzvan Lucescu a fost cel care a aplanat lucrurile.

9. La un moment dat, nemulțumit că nu i-a înscris mai repede contractul la LPF, Ganea l-a amenințat chiar și pe patronul George Copos, cel care este nașul copiilor săi.

10. Tot în acel an, australianul Michael Bird s-a plâns că Ganea l-a lovit cu capul în figură, la pauza meciului Timișoara – Rapid, pe tunelul de la vestiare.

A tăbărât pe Meme Stoica!

11. Conflictul cu președintele celor de la Unirea Urziceni, Mihai Stoica, pe vremea când juca la Timișoara. Chiar dacă era suspendat, Ionel Ganea a venit în zona vestiarelor, unde a dat nas în nas cu Mihai Stoica, cel care înjura de zori. Atât i-a trebuit! l-a luat de gât pe MM, care a fost scos din ghearele lui Ganea doar de forțele de ordine.

12. În 2004, la un meci amical între Scoția și România, Ganea avea o intrare criminală la John Kennedy, debutant atunci pentru scoțieni. Îi producea mai multe leziuni la nivelul genunchiului, iar în trei ani fotbalistul avea să se retragă din fotbal.

13. Ultimul, dar și cel mai șocant, a avut loc în 2007. Atunci, Ganea era jucătorul celor de la Poli Timișoara. La un meci contra Rapidului, furios pe asistentul Dorin Mudura, Găniță s-a năpustit asupra sa, l-a strâns de gât și i-a dat câțiva pumni la coaste, fiind cu greu potolit de colegi. A primit 22 de etape de suspendare – record pentru fotbalul românesc.