It’s Ianis Hagi, baby și cu el nu e de glumit! Ce a făcut fiul lui Gică Hagi la antrenament e fabulos

Gabriel Peneș / 29.05.2021, 16:34
It’s Ianis Hagi, baby și cu el nu e de glumit! Ce a făcut fiul lui Gică Hagi la antrenament e fabulos

It’s Ianis Hagi, baby și cu el nu e de glumit! Fiul lui Gica Hagi se află în cantonamentul naționalei în vederea amicalelor cu Georgia și Anglia. După un sezon în care a impresionat la Rangers, internaționalul de 22 de ani este, în continuare, plin de poftă de joc. Lucrul acesta s-a văzut și la unul dintre antrenamentele tricolorilor, când Ianis a reușit o execuție spectaculoasă.

It’s Ianis Hagi, baby și cu el nu e de glumit!

N-ar fi Ianis Hagi, dacă n-ar avea și „magie” în picior. Internaționalul de la Rangers se află, alături de ceilalți tricolori convocați, în cantonamentul echipei naționale de la Mogoșoaia. Elevii lui Mirel Rădoi se pregătesc pentru cele două partide amicale programate la începutul lunii iunie. Primul, cu Georgia, se va juca miercuri, 2 iunie, de la ora 20.45, la Ploiești. Cel de-al doilea, contra Angliei, va avea loc la Middlesbrough, duminică, 6 iunie, de la ora 19.00.

Fiul „Regelui” s-ar putea, din păcate, să nu poată fi prezent în reprezentativa țării noastre ce va participa la Jocurile Olimpice de la Tokio. Steven Gerrard nu e de acord să-l lase la Olimpiadă, iar clubul nu poate fi obligat la asta, ca în cazul altor competiții. O situație stranie, însă Jocurile Olimpice nu sunt în calendarul oficial al FIFA și nu li se aplică regulile din competițiile aflate sub egida forului mondial. Pe de altă parte, Ianis și-ar dori să joace la marea competiție olimpică.

Ce a făcut fiul lui Gică Hagi la antrenament e fabulos

Vreau la un turneu precum Olimpiada. E ceva unic. Probabil că nu te mai întâlnești a doua oară în viață cu asta. E clar că vreau să merg. Din păcate, noi, jucătorii, suntem într-o situație în care nu depindem de noi. Personal, parcă vreau să joc la Olimpiadă. Nu am un răspuns clar din partea lui Rangers. Se așteaptă ca meciurile naționalei să se termine”, a declarat Ianis Hagi, la Digi Sport.

Până atunci, Ianis Hagi încântă și la antrenamentele naționalei cu execuțiile sale. Sâmbătă, la unul dintre acestea, el a reușit un gol superb care l-a lăsat fără replică pe portarul Andrei Vlad. Fiul lui Gică Hagi a lovit balonul din voleu, cu piciorul stâng, din apropierea punctului cu var. Reușita a fost postată pe canalul  FRF TV de YouTube. Jucătorul lui Rangers se află la a 17-a convocare la lotul național. El a reușit primul gol pentru tricolori în partida cu Macedonia de Nord, scor 3-2, din preliminariile CM 2022. Ianis a înscris chiar golul victoriei prin care formația lui Mirel Rădoi a adunat singurele 3 puncte de până acum în grupa de calificare.

Lotul României pentru meciurile cu Georgia și Anglia:

Portari: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Andrei Vlad (FCSB 0/0).

Fundași: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0), Deian Sorescu (Dinamo București, 0/0), Tiberiu Căpușă (Chindia Târgoviște 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0).

Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 0/0), Olimpiu Moruțan (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 8/1), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 12/2).

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

Din motive medicale, nu au putut intra în calcule pentru această acțiune Ionuț Radu, Alin Toșca, Valentin Mihăilă, Dennis Man, George Pușcaș, Florin Andone și Nicușor Bancu, convocat inițial.