Iubita lui Ion Ion Țiriac, în lacrimi. Sorana Cîrstea nu și-a putut ascunde emoțiile când a aflat asta

Pintilie Iosif 25.09.2022, 08:56
Iubita lui Ion Ion Țiriac, în lacrimi. Sorana Cîrstea nu și-a putut ascunde emoțiile când a aflat asta

Retragerea din tenis a lui Roger Federer a ținut, timp de câteva zile, întreg globul pe loc. Imaginile de la Laver Cup cu fostul tenisman au făcut înconjurul lumii, iar rețelele sociale au fost asaltate de poze cu Federer și Nadal, plângând împreună.

Sorana Cîrstea, impresionată de retragerea lui Federer

Cei mai mari jucători de tenis din lume au reacționat după turneul de la Londra. Sorana Cîrstea a ținut să transmită un mesaj, afirmând că a plâns, fiind copleșită de emoția momentului.

“Nu-mi aduc aminte ultima dată când am plâns atât de tare. Tenisul nu va mai fi la fel fără tine”, a scris Sorana Cîrstea.

Sportiva de 32 de ani are o relație amoroasă cu Ion Țiriac. Locul 39 în circuitul mondial, Cîrstea a strâns peste șapte milioane de dolari din tenis. Cu două turnee WTA câștigate, Cîrstea a adunat 499 de victorii, respectiv 379 de înfrângeri în carieră. În 2013 reușea recordul carierei: locul 21.

Laver Cup, turneul de retragere al lui Roger Federer

Turneul de tenis masculin Laver Cup s-a desfășurat în Capitala Marii Britanii. În meciurile au evoluat 12 dintre cei mai buni jucători de tenis din lume, în frunte cu Roger Federer. Turneul a avut loc între 23 şi 25 septembrie. Federer a luat startul competiției vineri, după ora 21:00.

Federer s-a aflat în fruntea clasamentului timp de 310 săptămâni, dintre care 237 au fost consecutive (2 februarie 2004 – 18 august 2008). De-a lungul carierei, el a cucerit 20 de trofee de Grand Slam: şase la Australian Open, unul la French Open, opt la Wimbledon şi cinci la US Open, iar acestea din urmă au fost consecutive. De asemenea, a câştigat 103 trofee în circuitul ATP.

Cât costă un bilet la retragerea lui Roger Federer

Laver Cup este un turneu neoficial prin care Federer s-a retras din tenis. Cererea este foarte mare, însă rețeta financiară este exploatată la maxim de organizatori. Prețul maxim al biletului a fost 25.000 de dolari.

Mesajul prin care Roger Federer și-a anunțat retragerea

„Pentru familia mea din tenis și nu numai, dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport.+

Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți. După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani.

Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit. Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit acest circuit. Dar, în același timp, există atât de multe lucruri de sărbătorit.

Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Am primit un talent special pentru a juca tenis și am făcut-o la un nivel pe care nu mi l-am imaginat niciodată, pentru mult mai mult timp decât am crezut vreodată că este posibil”, este mesajul prin care Federer și-a anunțat retragerea din tenis.

Nadal, mesaj pentru Roger Federer

Rafael Nadal, principalul rival al lui Roger Federer din circuitul ATP, alături de Novak Djokovic, a publicat un mesaj, tip scrisoare, prin care își anunță regretul față de retragerea elvețianului.

„Dragă Roger, prietenul meu și rival,

Mi-aș fi dorit ca această zi să nu fi venit niciodată. E o zi tristă pentru mine, personal, dar și pentru sportul mondial. E o plăcere, dar mai ales o onoare că am putut împărți toți acești ani cu tine, trăind atât de multe momente uimitoare, atât pe teren, cât și în afara lui.

Vom mai avea multe momente de împărțit în viitor, încă sunt multe lucruri de făcut împreună, știm asta. Pentru moment, îți urez toată fericirea din lume alături de soția ta, Mirka, alături de copii tăi, de familie. Bucură-te de ceea ce te așteaptă în viitor. Ne vedem la Londra, cu ocazia Cupei Laver,” a comunicat Rafael Nadal.

Urmăriți Playsport.ro și pe