Iubita lui Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea, a intrat în istorie după victoria de la Istanbul. Doar două jucătoare mai reușiseră așa ceva

Gabriel Peneș 27.04.2021, 11:44
Iubita lui Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea, a intrat în istorie după victoria de la Istanbul. Doar două jucătoare mai reușiseră așa ceva

Iubita lui Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea, a intrat în istorie după victoria de la Istanbul. Doar două jucătoare mai reușiseră așa ceva. Sorana a triumfat în turneul din Turcia, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens (17 WTA) cu 6-1, 7-6. Este cel de-al doilea titlu WTA din cariera jucătoarei de 31 de ani. Primul a fost cel de la Taskent (Uzbekistan), în octombrie 2008.

Iubita lui Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea, a intrat în istorie după victoria de la Istanbul

La 31 de ani, a câștigat al doilea turneu WTA din carieră. Iubita lui Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea, a intrat în istorie după victoria de la Istanbul. La 18 ani, Sori cucerea primul ei titlu, în competiția de la Taskent, în Uzbekistan. Era octombrie 2008. De atunci, în ciuda talentului uriaș, jucătoarea din Târgoviște, nu mai repetaset performanța. E drept, a ajuns până pe locul 21 în ierarhia mondială, în 2013, dar și în sferturi de finală la Roland-Garros, în 2009. Însă, ceva a oprit-o să facă saltul către Olimpul tenisului, așa cum l-a făcut, ceva mai târziu, Simona Halep.

Duminică, însă, Sorana Cîrstea (58 WTA) s-a impus în turneul de la Istanbul. A învins-o clar pe belgianca Elise Mertens, prima favorită a turneului. Sorana a demonstrat încă o dată că are capacitatea de a bate orice jucătoare, indiferent de valoarea acesteia. Cu această ocazie, ea a intrat în istoria circuitului mondial feminin. Siteul oficial al WTA i-a dedicat un material în exclusivitate. Organizația ce conduce destinele tenisului feminina a remarcat o statistică extrem de interesantă: e a treia sportivă din istorie din punct de vedere al timpului trecut între primul și al doilea trofeu din carieră.

Iubita lui Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea, a intrat în istorie după victoria de la Istanbul. Doar două jucătoare mai reușiseră așa ceva
Iubita lui Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea, a intrat în istorie după victoria de la Istanbul. Țiriac Senior i-a oferit un wild-card pentru turneul de la Madrid pe care-l patronează

Doar două jucătoare mai reușiseră așa ceva

Sorana Cîrstea a cucerit al doilea titlu din carieră câștigând la Istanbul, urcând cu nouă locuri în clasamentul WTA din această săptămână, cel mai mare salt dintre sportivele aflate în Top 100. Pentru românca în vârstă de 31 de ani, Istanbul va rămâne o bornă: turneul marchează primul titlu din octombrie 2008 până în prezent; atunci, Sorana a câștigat titlul la Tashkent, din postura de mare speranță, de 18 ani”, au scris cei de la WTA în materialul respectiv.

Tot cei de la WTA menționează că de la primul titlu al Soranei au trecut 12 ani și 6 luni. Este cea de-a treia perioadă de timp, ca durată, trecută între două asemenea victorii. Doar două jucătoare au așteptat mai mult pentru a reuși să obțină al doilea trofeu într-un turneu WTA.

Cei 12 ani și 6 luni trecuți de atunci reprezintă cel de-al treilea cel mai lung decalaj din istoria WTA între titluri. Doar Mirjana Lucic-Baroni (16 ani, 4 luni: 1998 Bol – 2014 Quebec City) și Kimiko Date (13 ani, 1 lună: 1996 Tokyo – 2009 Seul) au așteptat o perioadă mai lungă pentru un nou trofeu”, mai notează sursa citată.

După finala de la Istanbul, Sorana a fost surprinsă vorbind la telefon cu iubitul ei, Ion Ion Țiriac, chiar înaintea ceremoniei de premiere.

Da, iubitule! Aşa e! Te iubesc! Eşti viaţa mea! Şi abia aştept să fiu în braţele tale“, a spus Sorana Cîrstea, în timpul convorbirii telefonice, cu zâmbetul pe buze, conform adevarul.ro.

Sorana va participa la turneul de la Madrid, ce va avea loc între 29 aprilie – 9 mai. Ea a primit un wild-card chiar de la Ion Țiriac, patronul competiției și tatăl iubitului ei.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe