Ivan Kulyak, gimnastul rus care a susținut public războiul din Ucraina, a comis-o din nou. Detaliul care a ieșit la iveală în urma concertului organizat de Vladimir Putin la Moscova

Gabriel-Alexandru Ioniță 23.03.2022, 16:31
Ivan Kulyak, gimnastul rus care a susținut public războiul din Ucraina, a comis-o din nou. Detaliul care a ieșit la iveală în urma concertului organizat de Vladimir Putin la Moscova

Ivan Kulyak a scandalizat întreaga lume la începutul acestei luni la Cupa Mondială de Gimnastică de la Doha. Sportivul în vârstă de numai 20 de ani s-a afișat la ceremonia de decernare a medaliilor cu litera Z scrisă pe piept.

Aceasta a devenit recent simbolul războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei. Mai mult, gestul gimnastului rus a fost cu atât mai controversat cu cât el s-a afișat în acest mod la foarte mică distanță de un sportiv din Ucraina.

Ivan Kulyak a fost prezent la spectacolul organizat de Vladimir Putin la Moscova

Astfel, Kulyak practic și-a arătat public susținerea față de agresiunea nejustificată a Rusiei în țara vecină. El a încercat ulterior să explice că acest gest al său a venit ca o replică la provocările repetate la care a fost supus de sportivii ucraineni în timpul acelei competiții.

Bineînțeles că nimeni nu a considerat că Ivan Kulyak ar fi meritat să dispună de circumstanțe atenuante în acest caz. Iar acum, la circa trei săptămâni de la acel eveniment, tânărul gimnast se află din nou în atenția întregii lumi.

El a participat la celebru miting organizat de Vladimir Putin pe stadionul Luzhniki din Moscova. De asemenea, un eveniment care a avut menirea de a-i arăta liderului de la Kremlin că populația Federației Ruse susține pe deplin invadarea Ucrainei.

La câteva zile de la acest eveniment au ieșit la iveală câteva detalii despre modul în care Ivan Kulyak s-a prezentat acolo. El a stat la foarte mică distanță de Vladimir Putin și a purtat la gât o medalie.

Tânărul gimnast rus a purtat la gât o medalie care aparținea unui alt sportiv

Ulterior, s-a aflat că acea medalie nu a fost câștigată de el, ci aparține unui alt sportiv. Detaliul care l-a dat de gol pe Kulyak este reprezentat de faptul că acea medalie era de la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. Iar el nici nu a participat la acea competiție, deoarece era mult prea tânăr la acel moment.

El avea atunci doar 14 ani, deci este exclus să fi avut drept de participare la acea competiție. Acest detaliu, care a scăpat inițial atenției publice, a fost scos în evidență de sportivul ucrainean Vladislav Geraskevich.

La gâtul lui atârnă o medalie de la Jocurile Olimpice din 2016. El nu a participat la acea ediţie, având 14 ani.

Probabil că pentru ei e normal să ia lucrurile altora. Despre ce valori olimpice putem vorbi? Astfel de sportivi ar trebui interzişi din arenele sportive pe viaţă. Această fotografie este de la concertul de la Luzhniki, unul menit să sprijine războiul şi crimele din Ucraina”, a spus acesta potrivit new.sport.ua.