Izbucnește un nou scandal în tenisul feminin românesc? O nouă rivalitate se naște între două jucătoare de Fed Cup

George Drafta 01.12.2022, 00:59
Izbucnește un nou scandal în tenisul feminin românesc? O nouă rivalitate se naște între două jucătoare de Fed Cup

Ana Bogdan şi Jaquelin Cristian sunt noile vedete ale echipei feminine de tenis a României. După ce Simona Halep şi Sorana Cîrstea nu au mai manisfetat interes pentru convocările la lotul naţional.

Cele două au asigurat succesul împotriva Ungariei, din urmă cu aproximativ 3 săptămâni. Care ne-a trimis la un pas de revenirea în elita tenisului feminin. Succesul categoric de la Oradea a fost adus după două jocuri de simplu câştigate de Ana Bogdan şi după alte două puncte aduse de Jaquelin Cristian.

După o scurtă vacanţă, amândouă pregătesc deja debutul în sezonul 2023. Însă, pentru Ana Bogdan acesta va veni cu o schimbare importantă. Ea a schimbat antrenorul în ciuda faptului că a avut parte în 2022 de cel mai bun an din carieră. Iar alegerea a fost una cel puţin interesantă.

Pentru că numărul 48 WTA a optat pentru francezul Thomas Drouet, chiar cel care s-a despărţit de Jaquelin Cristian. Colaborarea dintre ei doi s-a întrerupt chiar după ce sportiva revenise în circuit după o accidnetare mai serioasă.

„Eu și Jaqueline am decis să încheiem colaborarea. Mă bucur foarte mult că am putut împărți cu tine multe momente grozave. Îți urez tot binele din lume, Draculina!”, a fost mesajul francezul la finalul relaţiie profesionale dintre cei doi.

Thomas Drouet este un antrenor care a mai lucrat cu nume mari ale sportului alb
Thomas Drouet este un antrenor care a mai lucrat cu nume mari ale sportului alb

Au început deja antrenamentele

Ana Bogdan se antrenează deja sub îndrumarea noului antrenor, care este la rândul său entuziasmat de noua sa elevă.

„Perfecțiune! Nu găsesc lucruri de schimbat la această lovitură”, a fost reacţia francezului după una dintre şedinţele de pregătire alături de sportiva care a împlinit recent 30 de ani. Cartea sa de vizită este una impresionantă, având în vedere că a stat alături de nume importante din tenis precum Timea Babos, Marion Bartoli, Shuai Peng și Anastasia Pavlyuchenkova.

Performanţe importante în 2022

Ana Bogdan va păstra amintiri frumoase din acest an. A triumfat în turneul de 125 de puncte WTA de la Iaşi, a disputat un ultim act la Varşovia şi s-a oprit în semifinale la Portoroz și Parma. În turneele de grand slam, fata originară din Sinaia a ajuns în turul doi la Wimbledon.

Însă nu a depăşit performanţele din trecut, atunci când a bifat prezenţa în 16-imi la Australian Open şi Roland Garros. La acestea se adaugă şi calificarea alături de echipa de Billie Jean King Cup a României în barajul pentru Grupa Mondială. Ana Bogdan termină anul pe locul 48 în lume fiind în acest moment a patra româncă în top, după Halep, Begu şi Cîrstea.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe