Jandarmeria Română, prima reacție după ce o angajată a instituției avea substanțe interzise în geantă: „Confirmăm că face parte din Brigda Specială de Intervenţie”

Catinca Giosanu 21.11.2023, 17:07
Jandarmeria Română, prima reacție după ce o angajată a instituției avea substanțe interzise în geantă: „Confirmăm că face parte din Brigda Specială de Intervenţie”

Autoritățile române au surprins weekendul trecut o femeie care lucrează la Jandarmerie în timp ce avea asupra ei substanțe interzise. Angajații instituției au oferit o reacție cu privire la incidentul care a dat naștere unor controverse de proporții în rândul românilor.

Cine este femeia jandarm prinsă cu substanţe interzise

Un echipaj de poliție de la Secția 18 din București a oprit în trafic duminică un șofer de taxi care transporta doi pasageri pe care îi luase de la un eveniment ce avusese loc la Palatul Bragadiru. Este vorba despre un bărbat și o femeie, conform presei centrale

Agenții de poliție au depistat că femeia avea asupra sa mai multe pliculețe din plastic ce conțineau un praf alb, precum și o hârtie care era făcută sul. Controlul a fost efectuat ca parte a acțiunii Blocada, care a fost organizată la nivel național, printr-un ordin al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, „pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică”.

Ar fi vorba despre o purtătoare de cuvânt a Jandarmeriei

Oamenii legii au bănuit încă de la început că în pliculețele pe care le-au descoperit în geanta femeii ar fi cocaină. În ceea ce privește hârtia făcută sul, se crede că aceasta a fost folosită pentru prizarea substanțelor interzise, conform celor de la gandul.ro.

Polițiștii au confiscat pliculețele despre care se crede că aveau în ele cocaină și au întocmit un proces verbal după ce au aflat identitatea femeii în cauză. Documentul a fost trimis ulterior la Brigada de Combatere a Crimei Organizate București (BCCO), acolo unde va fi demarată o anchetă pentru deținere de substanțe stupefiante.

Agenții au fost surprinși să afle că femeia care se afla în taxi ocupă o funcție importantă. Ea se numește Andreea Cătălina Bumbac și este sublocotenent, dar s-a prezentat drept purtător de cuvânt al Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române – BSIJ.

Cazul a fost preluat de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate

Potrivit sursei citate, angajata Jandarmeriei Române le-ar fi spus ofițerilor de poliție că plicurile pe care le avea asupra ei îi aparțineau unei alte persoane. Este vorba despre una dintre prietenele sale. Persoana în cauză prietene ar fi rugat-o pe purtătoarea de cuvânt să îi păstreze pliculețele până când îi va cere să i le înapoieze.

Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, poliţiştii din cadrul Secţiei 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanţe susceptibile a fi interzise la deţinere. Menţionăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cazul a fost preluat de reprezentanţii B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor. Ne reafirmăm, în mod transparent, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiţionat instituţiilor statului român şi ori de câte ori ni se vor cere informaţii care pot elucida astfel de situaţii, vom pune la dispoziţie, în regim de urgenţă, toate datele solicitate.”, se arată într-un comunicat transmis Jandarmeria Română.

Urmăriți Playsport.ro și pe