Jigniri grave la adresa „greilor” Jurgen Klopp și Pep Guardiola: „Ați fi lucrat la Mc Donald’s”

Olteanu Ștefan / 25.12.2021, 10:11

Un fost patron din Premier League a lansat mai multe jigniri grave la adresa antrenorilor Jurgen Klopp și Pep Guardiola. Totul a plecat de la niște declarații făcute de cei doi tehnicieni, care s-au plâns recent de mai multe probleme din fotbalul englez, între care și modul în care sunt programate meciurile.

Simon Jordan, fost patron al echipei Crystal Palace, jigniri grave la adresa antrenorilor Jurgen Klopp și Pep Guardiola

Simon Jordan, fostul șef al londonezilor de la Crystal Palace, spune că Jurgen Klopp și Pep Guardiola nu apreciază îndeajuns de mult poziția în care se află. Aceștia conduc două dintre cele mai puternice cluburi din lume, Liverpool și Manchester City, și pe lângă faptul că încasează salarii uriașe, beneficiază și de bugete impresionante pe piața transferurilor.
Însă, Klopp și Guardiola s-au plâns recent despre modul în care este manageriat fotbalul britanic, iar principala nemulțumire scoasă în evidență de cei doi tehnicieni a fost cu privire la programul foarte încărcat.
Pe 26 decembrie, în Premier League va avea loc celebra etapă de Boxing Day. Meciul lui Liverpool cu Leeds a fost amânat, din cauza numeroaselor cazuri de Covid-19, însă chiar și așa Jurgen Klopp a fost nemulțumit de un lucru.
„Cormoranii” s-au calificat recent în semifinalele Cupei Ligii Angliei, iar elevii lui Jurgen Klopp vor trebui să dea piept cu Arsenal în dublă manșă. Partida tur este programată în luna ianuarie, iar Klopp a lansat o propunere interesantă:

Cred că ar fi mai bine să se joace într-o singură manşă. Dar ceea ce spun eu nu este prea important”, a declarat Klopp, nemulțumit de programul încărcat.

În replică, Simon Jordan a declarat:

Ce-ar fi să-ți dai seama cât de norocos eşti. Pentru că, dacă nu ar fi fotbalul, jumătate dintre voi aţi lucra la McDonalds”, a spus fostul șef al lui Crystal Palace, pentru Talk Sport.

Nici Pep Guardiola nu a scăpat de critici

Spre deosebire de Liverpool, Manchester City va fi nevoită să joace în etapa de Boxing Day. „Cetățenii” primesc vizita celor de la Leicester, într-un meci care se așteaptă a fi destul de echilibrat.
Înaintea înfruntării, Guardiola a amenințat cu greva:

Săptămâna aceasta să spunem că nu e prea mult. Meciurile de Boxing Day sunt mereu importante, am înțeles, e unul dintre motivele pentru care Premier League este un campionat atât de special.

Problema este calendarul. Sunt 365 de zile pe an, în care jucătorii nu stau o clipă. Merg la echipa națională, joacă în cupele europene, sunt prea multe meciuri. Această problemă trebuie rezolvată.
Jucătorii au două sau trei săptămâni de vacanță vara și atât. Apoi începe sezonul și tot așa. E prea mult! Bunăstarea și sănătatea jucătorilor ar trebui să fie cele mai importante lucruri, la fel ca pentru orice om.
Vorbim de bunăstarea jucătorilor, dar Anglia e singura țară care nu acceptă cinci schimbări, doar trei. De ce doar trei? Ar trebui ca jucătorii și antrenorii să intre în grevă, pentru că dacă doar vorbim nu rezolvăm nimic”, a spus Pep.

La auzul acestor declarații, Simon Jordan a spus:

Pep obţine performanţe, dar bănuiesc că nu fără carnetul de cecuri. Dar aceştia sunt liderii elitei şi toţi ceilalţi îi urmăresc. Fanilor le place această tradiţie (n.r. Boxing Day). Ai uitat unde eşti? Ceea ce te pune acolo unde te afli este tocmai cererea acestor oameni.

Dacă nu ar exista această cerere, nici tu, nici colegii tăi nu aţi primi zeci de milioane de lire pe an… Ajunge! Joacă nenorocitul ăsta de fotbal. Majoritatea fotbaliştilor pe care îi cunosc chiar vor să joace aceste meciuri”, a spus fostul patron de la Crystal Palace.