EXCLUSIV. Prima reacție a LPF, în scandalul momentului: ”Inacceptabil!”. Jigniri terifiante în Liga I: „Mai bine mureai!”

Cojocaru Cristian / 02.03.2021, 22:15
EXCLUSIV. Prima reacție a LPF, în scandalul momentului: ”Inacceptabil!”. Jigniri terifiante în Liga I: „Mai bine mureai!”

UPDATE: Prima reacție a LPF în scandalul momentului! Prin vocea secretarului general, Liga Profesionistă de Fotbal are, în exclusivitate pentru playsport.ro, prima ieșire publică, după scandalul de la Iași.

Probabil că se va ajunge la Comisia de Disciplină a FRF, dacă într-adevăr arbitrul meciului a scris în raportul de joc ceea ce ar fi spus antrenorul Andrei Cristea. Dar indiferent de rapoarte și comisii, antrenorul ieșenilor nu avea voie să folosească un astfel de vocabular. Indiferent de greșeala arbitrului, nu se poate accepta așa ceva! Dacă, repet, lucrurile stau cum par acum, la cald!”, a declarat Justin Ștefan secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, în exclusivitate pentru playsport.ro.

Eliminarea tehnicianului Poli Iași s-a lăsat cu jigniri terifiante în Liga I. În timpul disputării partidei, Radu Petrescu a decis eliminarea antrenorului după ce Andrei Cristea i-a contestat una dintre decizii.

Jigniri terifiante în Liga I după ce Andrei Cristea a fost eliminat

În disputa Poli Iași – FC Voluntari 0-2, antrenorul moldovenilor a fost eliminat de către Radu Petrescu. Înfuriat de decizia arbitrului, Andrei Cristea i-a adresat centralului mai multe injurii. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Decebal Rădulescu în timpul unei emisiuni la Digi Sport Special.

„O să vă povestesc ce am aflat eu că s-ar afla în raportul observatorului lui Radu Petrescu, omul care a arbitrat Iași – Voluntari. La meci a fost eliminat antrenorul Andrei Cristea. Am auzit, iar dacă e așa, trăim într-o lume mizerabilă. Eu îl rog public pe Vassaras sau pe arbitrul Petrescu să ne citească și nouă din raportul de arbitraj.

Am auzit că antrenorul de la Iași i-ar fi strigat de nenumărate ori ”mai bine mureai la operație sau mai bine rămâneai paralizat”. Mie mi se pare de o josnicie teribilă. Dacă s-a întâmplat așa, trebuie făcut ceva. E scris în raport, eu așa am informații”, a spus Decebal Rădulescu la Digi Sport Special.

Andrei Cristea i-a adresat jigniri arbitrului Radu Petrescu după ce acesta a decis eliminarea tehnicianului
Andrei Cristea i-a adresat jigniri arbitrului Radu Petrescu după ce acesta a decis eliminarea tehnicianului

Tehnicianul nu a dorit să comenteze reacția

Deși s-a încercat a se lua legătura cu tehnicianul Poli Iași, acesta nu a dorit să intre în direct în timpul emisiunii.

„Am încercat să vorbim chiar cu Andrei Cristea, dar nu ne-a răspuns. Înțeleg că ar fi răspuns printr-un mesaj colegilor mei, prin care spune că nu, sub nicio formă nu s-a adresat așa arbitrului de la acea partidă. Dar până nu văd scris în raport…”, a spus realizatorul emisiunii Digi Sport Special, Vali Moraru.

Cel care a făcut declarațiile cu privire la reacția lui Cristea, a mai adăugat că are informații cu privire la un al scandal al ieșenilor. Potrivit lui Rădulescu, acesta ar fi și motivul pentru care ”secundul” Mugur Cornățeanu a fost demis și înlocuit de Marian Rada chiar cu 24 de ore înainte de disputarea partidei.

„Oricum era tensiune la Iași pentru că am mai multe informații de acolo. A fost îndepărtat Cornățeanu, care era secundul lui Pancu, pentru că Pancu nu avea licența deocamdată. Înțeleg că a fost un conflict sâmbătă între Cornățeanu și Cristea și de aia a fost adus Rada de urgență, pentru că a fost dat afară imediat Cornățeanu.

Înțeleg că domnul Cornățeanu l-ar fi înjurat pe Cristea de față cu jucătorii: ‘bă, cine ești tu? Nu ești în stare să faci un antrenament. A fost o altercație acolo, au fost la un pas să se ia la bătaie”, a mai adăugat Decebal Rădulescu.