Joaquin Caparros, erou în Armenia după victoriile cu România și Islanda. „A creat o atmosferă fără precedent. A insuflat speranță”

Mihai Cheles / 06.04.2021, 19:58
Joaquin Caparros, erou în Armenia după victoriile cu România și Islanda. „A creat o atmosferă fără precedent. A insuflat speranță”

Joaquin Caparros, erou în Armenia după victoriile cu România și Islanda! Tehnicianul spaniol a reușit, prin victoriile echipei sale, să insufle speranță în sufletele poporului armean.

Joaquin Caparros, erou în Armenia după victoriile cu România și Islanda. „A creat o atmosferă fără precedent. A insuflat speranță”

Federația Armeană de Fotbal (FFA) este extrem de încântată de parcursul fără greșeală pe care echipa l-a înregistrat în primele trei partide din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022. O mare parte de „vină” o are antrenorul spaniol Joaquin Caparros, cel care i-a mobilizat exemplar pe jucători în partidele cu Islanda, Liechtenstein și România.

Joaquin Caparros lucrează într-un mod extrem de pozitiv. Cel mai important, atmosfera pozitivă fără precedent pe care a creat-o la echipa națională. Lucrăm ca un singur om, ca o echipă reală”,  a declarat președintele FFA, Armen Melikbekyan, citat de HolaNews.

Surprinzător, după trei runde din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, Armenia este pe primul loc, cu maximum de puncte – trei victorii din trei partide: 2-0 cu Islanda, 1-0 cu Liechtenstein și 3-2 cu România. Parcursul foarte bun l-a transformat pe Caparros într-un adevărat idol național. Cu toate acestea mai sunt șapte meciuri și este prea devreme pentru a sărbători cu adevărat.

Suntem fericiți că am creat un colectiv capabil să rezolve provocări mari pe viitor. La sfârșitul toamnei, când se va încheia faza de calificare, vom vedea ce am reușit să realizăm. Este important să se continue lupta pentru fiecare punct, pentru fiecare victorie. Echipa Caparros a insuflat speranță în inimile a mii de fani și cetățeni obișnuiți., a completat Melikbekyan.

Următorul meci pentru naționala Armeniei, din campania de calificare pentru Cupa Mondială, va avea loc pe 2 septembrie, împotriva Macedoniei de Nord.

Joaquin Caparros, erou în Armenia după victoriile cu România și Islanda.
Joaquin Caparros, erou în Armenia după victoriile cu România și Islanda. „A creat o atmosferă fără precedent”

Joaquin Caparros a fost dorit și la echipa națională a României

Joaquin Caparros a fost foarte aproape de a ajuns selecționerul naționalei România. S-a aflat pe lista posibililor antrenori, chiar înainte să fie adus neamțul Christoph Daum. Din necunoscut considerente, echipa lui Răzvan Burleanu a ales să meargă pe mâna lui Daum.

Îl ştiam pe Caparros. A fost şi pe lista scurtă a naţionalei României, chiar înainte de Daum, dacă nu mă înşel. Era Caparros pe lista scurtă ca să-l luăm noi la naţională. Aveam un preparator spaniol şi de atunci mi-a zis «Dacă vine Caparros la naţionala României, o să vedeţi o schimbare incredibilă». Armenia a arătat foarte bine. Nu doar că a învins, ci a şi impus ritmul jocului cu noi, a declarat Dan Alexa, la Telekom Sport, după partida din Armenia.