Jose Mourinho, făcut praf după cea mai mare umilință a carierei: „Să-ți fie rușine!”. Cum s-a apărat portughezul după dezastrul din Norvegia

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.10.2021, 11:16
Jose Mourinho, făcut praf după cea mai mare umilință a carierei: „Să-ți fie rușine!”. Cum s-a apărat portughezul după dezastrul din Norvegia

Jose Mourinho a suferit cea mai drastică înfrângere din cariera de antrenor. AS Roma a fost învinsă în deplasare de norvegienii de la Bodo/Glimt cu scorul de 6-1 în a treia etapă a grupelor Conference League.

A fost pentru prima dată când o echipă antrenată de Mourinho a primit 6 goluri într-un meci. Asta în contextul în care partida din Norvegia a fost cea cu numărul 1008 din cariera antrenorului lusitan.

Jose Mourinho, criticat extrem de dur de jurnaliștii din Peninsulă

„The Special One” nu a fost iertat de presa din Italia pentru această umilință suferită de gruparea capitolină. Portughezului i s-a amintit că a cheltuit nu mai puțin de 90 de milioane de euro pe transferuri în vara acestui an.

De asemenea, Mourinho a fost criticat pentru faptul că și-a atacat jucătorii după meci. El a subliniat faptul că rezervele Romei nu sunt la același nivel cu titularii, fapt demontat de jurnaliștii italieni.

Mourinho, să-ți fie rușine: 90 de milioane pentru a lua 6 goluri de la Bodo Glimt. Măcar Fonseca a fost bătut de Manchester United.

Și dă vina pe jucători… Dar mulți dintre cei care au intrat pe terenul din Norvegia în sezonul trecut au fost titulari. Acum un an, echipa era mult mai slabă. S-au investit 90 de milioane de euro. Un alt amănunt deloc de neînsemnat: când au intrat Cristante, Shomurodov și Mkhitaryan era 2-1, când Abraham și Pellegrini au fost introduși și ei era 3-1. Au mai venit trei goluri: Mourinho nu are nimic de-a face cu asta”, a notat calciomercato.com.

Declarațiile portughezului de după meci

La finalul meciului, Mourinho și-a asumat responsabilitatea pentru acest rezultat care i-a înfuriat pe fanii Romei. Totuși, el a invocat terenul dificil și faptul că a menajat mai mulți titulari pentru această partidă. Totodată, el s-a arătat dezamăgit de modul în care s-au prezentat cei pe care i-a trimis în teren.

Responsabilitatea e a mea, eu am decis să joc cu această echipă. Am avut intenții bune, am vrut să le dau șanse celor care au evoluat mai puțin, care muncesc și ei mult, am tot încercat să fac rotații pentru a mai odihni jucătorii de bază.

Era un teren dificil și am menajat mai mulți fotbaliști, dar am pierdut cu o formație cu mai multă calitate față de noi. Dacă aș putea evolua mereu cu același „11”, aș face-o! Era un mare risc, o diferență mare între un grup de jucători și altul, dar am decis că în această fază a competiției mai pot face schimbări. Nu e nimic nou că unii dintre noi au anumite limite, e diferență mare între 12-13 fotbaliști și restul, dar mă așteptam la alt răspuns”, a spus antrenorul portughez la finalul partidei din Norvegia.

Pentru AS Roma urmează meciul de Serie A de pe teren propriu contra celor de la Napoli. Romanii au pierdut ultimele trei meciuri cu rivalii din sudul Italiei.

Se așteaptă însă o tresărire de orgoliu a băieților lui Mourinho după dușul rece din apropierea Polului Nord. Formația din capitala Italiei va avea însă o misiune extrem de dificilă, întrucât Napoli este cea mai în formă echipă din cele mai puternice 5 campionate ale Europei.

Sub comanda lui Luciano Spalletti, napoletanii au victorii pe linie în primele 8 etape din Serie A și sunt lideri. Ei au un avans de două puncte față de AC Milan.

Se autopropune Jose Mourinho la noua forță a fotbalului mondial? „Întotdeauna am avut o legătură emoțională cu Newcastle”