Jose Mourinho și-a arătat interesul pentru unul dintre jucătorii României. Pe cine a pus ochii antrenorul lui Tottenham

Moldoveanu Camelia / 03.04.2021, 23:18
Jose Mourinho și-a arătat interesul pentru unul dintre jucătorii României. Pe cine a pus ochii antrenorul lui Tottenham

Jose Mourinho (58 de ani) este în prezent antrenorul echipei Tottenham Hotspur. Mulți fotbaliști din România au trecut prin „mâinile” acestui antrenor, însă ultimul care i-a atras atenția este chiar Ionuț Radu. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Giovanni Becali.

Portarul român i-a atras atenția lui Jose Mourinho

Ionuț Radu este românul pe care a pui ochii Mourinho
Ionuț Radu este românul pe care a pui ochii Mourinho

În anul 2019, în semifinalele EURO U21, liderul naționalei României a fost Ionuț Rudu. Portarul și-a arătat potențialul într-un moment crucial al meciului, apărând un penalty cu Portugalia. Reușita lui Ionuț Radu a făcut diferența în clasamentul final.

Meciul bun făcut de Ionuț Radu i-a atras atenția lui Jose Mourinho. Antrenorul echipei Tottenham l-a întrebat atunci pe impresarul Giovanni Becali despre cel care joacă acum la Internazionale Milano.

Contra Portugaliei, în 2018, cu un jucător eliminat, cu Rădoi antrenor, că el a calificat echipa, am rezistat din minutul 70, în zece oameni, apărând acel avantaj. Ceea ce nu am arătat acum (n.r. – în Armenia – România 3-2). Pe baza acelei semifinale am crezut că putem avea o echipă naţională mare, cu care să avem rezultate. Nu am avut şi nu o să avem. După meci (n.r. – cu Portugalia), m-a chemat Mourinho. M-a întrebat despre Ionuţ Radu, că a făcut imposibilul”, a declarat Giovanni Becali.

Penalty-ul apărat de Ionuț Radu a menținu calificarea directă a României la turneul final din Italia și San Marino.

Giovanni Becali crede că hadicapul lui Mutu este Costache

Omul de afaceri i-a dat un „9 fals” lui Costache de la CFR. Becali este de părere că marele handicap al al selecționerului Adi Mutu este chiar jucătorul său preferat.

Dacă stăm să analizăm ce a făcut Rădoi la turneul final şi ce a făcut Mutu la turneul final, Mutu a avut un handicap mare, mă gândesc la jucat care i-a avut. I-a lipsit un singur jucător în care el credea, Costache de la CFR, credea că e vârful lui, dar nu e vârf, joacă 9 fals, un 11, un 10 jumătate.

Am jucat cu Olanda, nu că am luat un punct, puteam să-i batem, am avut două ocazii în repriza a doua, puteam să-i batem, e adevărat că puteam primi şi noi gol în prima repriză, dar puteam să batem Olanda.

Am fi putut să batem Germania cu puţin tupeu şi cu jucătorii obosiţi, aşa am auzit că mulţi erau obosiţi”

Giovanni Becali îl ceartă pe Valentin Mihăilă

Valentin Mihăilă certat de către impresarul Giovanni Becali
Valentin Mihăilă certat de către impresarul Giovanni Becali

România a pierdut la limită cu Germania, 0-1, într-un meci din etapa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial. Selecționerul Mirel Rădoi a propus patru schimbări față de succesul cu Macedonia de Nord. Cu Toșca, Camora, Ianis Hagi și Mihăilă printre titulari, el a așteptat încă o răbufnire din partea ultimilor doi, marcatori în premieră la națională cu ocazia startului campaniei către CM 2022.

În primul sfert de ceas, Keșeru, Mihăilă și Chiricheș au încercat să dea lovitura. Nu le-a ieșit însă, din cauză că nemții s-au calibrat rapid, fără să se întrebuințeze excesiv și au luat la radiografiat un adversar ambițios, dar limitat. A fost suficient un triunghi banal Rudiger – Havertz – Gnabry pentru a destabiliza echilibrul pe tabelă.

Tricolorii au trecut și prin momente de sufocare. S-a întâmplat atunci când de pe margine, Rădoi striga disperat:

Nu mai avem timp să respirăm!” sau ”Oprește-l! Opreșete-l! Fă ce spun!”

Nici mutările cu Dennis Man, Alexandru Cicâldău, Maxim sau George Pușcaș n-au putut face diferența.