Joan Laporta, noi dezvăluiri incendiare despre negocierile cu Leo Messi: „Trebuia să ipotecăm drepturile TV timp de 50 de ani”

Bordei Radu / 06.08.2021, 13:17
Joan Laporta, noi dezvăluiri incendiare despre negocierile cu Leo Messi: „Trebuia să ipotecăm drepturile TV timp de 50 de ani”

Președintele Barcelonei, Juan Laporta, a organizat o conferință de presă, pentru a explica exact cum de s-a luat decizia de a se despărți de Leo Messi. Este subiectul cel mai fierbinte din fotbalul mondial, iar suporterii catalanilor au rămas șocați de ceea ce s-a întâmplat.

Vestea a fost cu atât mai șocată, cu cât fotbalistul era pregătit să rămână. Deja acceptase înjumătățirea salariului, era gata și de alte eforturi, dar clubul nu a putut să respecte regulile impuse de Liga Spaniolă. Președintele Laporta a realizat asta și a preferat să încheie negocierile. „Nu mai aveam timp și opțiuni” a explicat oficialul catalanilor.

„Am moștenit o situație catastrofală. Nici noi nu știam cât de rău este”. Cine este vinovatul principal pentru situația în care a ajuns clubul

La Barcelona este ca în politica românească. Juan Laporta a dat vina pe „greaua moștenire”, lăsată de predecesorul Bartomeu. În acest caz, Laporta are dreptate. Fosta conducere a luat decizii catastrofala, cum ar fi transferurile lui Coutinho sau Griezmann. Acestea au costat aproape 300 de milioane de euro și niciunul dintre jucători n-a confirmat.

Din păcate, moștenirea este una foarte grea. Masa salarială reprezintă, acum, 110% din veniturile clubului. Acest lucru este nesustenabil, știm asta. Nu credeam, atunci când am preluat clubul, că situația e așa de rea. Numerele sunt mult mai rele. Chiar nu avem de ales, nu am putut să înregistrăm contractul lui Messi, a declarat Laporta

Argentinianul a făcut eforturi mari ca să rămână la Barca. Inițial, acceptase ca salariul pe doi ani să fie plătit în 5 ani. Dar acest lucru nu s-a putut, din cauza regulilor impuse de forurile fotbalistice de la Madrid.

„Nu am găsit înțelegere de la Liga Profesionistă”. Săgeți aruncate de Joan Laporta către șefii fotbalului din Spania

Joan Laporta spera să găsească mai multă înțelegere de la Liga Profesionistă, chiar dacă a recunoscut că nu ar fi fost cinsitit față de alte cluburi, care respectă regulile. În plus, Laporta nu a acceptat nici soluțiile oferite de Ligă.

Pe termen lung, ar fi afectat veniturile din drepturile de televizare și nu ar fi rezolvat problema salariilor. Am fi subordonat viitorul clubului iar acest lucru nu este posibil. Barcelona este mai mare decât orice jucător, antrenor ori președinte. Eram gata să ne asumăm riscuri pentru Leo, dar asta ar însemna să amenințăm viitorul clubului. Nu pot să fac asta, mai ales după ce treabă proastă a făcut fosta conducere, a declarat Laporta

Președintele a îngropat și ultimele speranțe ale suporterilor că situația ar putea fi remediată.

Nu dau speranțe false. Leo a vrut să rămână, noi nu am putut să rezolvăm problemele. L-am anunțat, ieri, pe tatăl lui, suntem extrem de triști, a încheiat președintele clubului