Jucătoare de tenis arestată la Paris! Este acuzată de trucarea unui meci de la Roland Garros

Moldoveanu Camelia / 04.06.2021, 14:44
Jucătoare de tenis arestată la Paris! Este acuzată de trucarea unui meci de la Roland Garros

Sizikova a fost arestată la Paris deoarece este acuzată că a pierdut intenționat, alături de Madison Brengle, un meci contra româncelor Andreea Mitu şi Patricia Ţig. Este vorba despre un meci de dublu feminin din ediția 2020 a turneului Roland Garros.

Jucătoare de tenis arestată la Paris! Este acuzată că a trucat un meci contra româncelor Andreea Mitu şi Patricia Ţig

Yana Sizikova a fost arestată la Paris
Yana Sizikova a fost arestată la Paris

Yana Sizikova, numărul 101 WTA la dublu, a fost arestată la Paris în timp ce ieșea de la o ședință de masaj. Evenimentul a avut loc după ce acesta a pierdut alături de Ekaterina Alexandrova, în faţa cuplului Ajla Tomljanovic şi Storm Saunders (1-6, 1-6). Ea este acuzată de „corupţie sportivă activă şi pasivă” şi „escrocherie în grup organizat”, iar ancheta a fost începută în luna octombrie a anului trecut.

Concret, ea este acuzată că a pierdut intenționat un meci în care făcea echipă cu Madison Brengle, meci fiind contra româncelor Andreea Mitu şi Patricia Ţig.

Dacă româncele, considerate favorite, au câştigat în mod logic (7-6, 6-4), suspiciunile sunt legate de cel de-al cincilea ghem al celui de-al doilea set. În fapt, câteva zeci de mii de euro s-au mizat, la mai mulţi operatori de pariuri din diferite ţări, pe câştigarea acelui ghem de către jucătoarele române. Acestea au câştigat la zero, bine ajutate de adversarele lor, aflate la serviciu. Iana Sizikova a comis două duble greşeli şi a pierdut un alt punct în timpul acestui ghem”, scrie Le Parisien.

La ce ore joacă Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan

Roland Garros 2021 continuă la Paris. Două dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis românce vor evolua vineri pe zgura pariziană. Este vorba despre Sorana Cîrstea, care o va întâlni pe Daria Kasatkina (37 WTA) și despre Ana Bogdan (28 de ani, 102 WTA). Este pentru prima dată, de la ediția 2014 când Sori avansează în a treia rundă competițională a turneului de mare Șlem de la Paris.

Adversara iubitei lui Ion Ion Țiriac nu este deloc de neglijat. Sportiva din Rusia a eliminat din competiție numărul 11 mondial. Este vorba despre Belinda Bencic. Partida dintre cele două jucătoare de tenis s-a terminat cu scorul de 6-2, 6-2. De notat este că Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina s-au mai întâlnit, însă doar o singură dată. Confruntarea a avut loc pe zgura de la Madrid, în 2018. La acel moment, rusoaica s-a impus în minimum de seturi, 6-3, 6-1

Organizatorii Roland Garros au anunțat programul zilei de vineri, în care vor disputa primele meciuri din turul trei la simplu

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan vor juca în turul trei al Openului Franței după cum urmează:

  • în jurul orei 14:30 (arena numărul 14) Sorana Cîrstea – Daria Kasatkina;
    în jurul orei 19:00 (arena Simonne Mathieu) Ana Bogdan – Paula Badosa.

Aceasta fază a competiţiei nu este neapărat o surpriză pentru Ana Bogdan, care a mai reuşit o performanţă similară în 2018, la Australian Open. Atât meciul dintre Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina, cât și duelul dintre Ana și Paula Badosa vor fi transmise în direct, de Eurosport, și în format LIVE text, de playsport.ro.