Jucător dorit de granzii României, plătit de mafia pariurilor din China?

Olteanu Ștefan 18.03.2021, 17:48
Jucător dorit de granzii României, plătit de mafia pariurilor din China?

Cephas Malele este unul dintre cei mai în formă atacanți din Liga I și toți granzii României îi dau târcoale pentru un transfer. Atacantul lui FC Argeș are 11 goluri în acest sezon, însă trecutul său fotbalistic este cel puțin dubios. Mai exact, este vorba despre echipele la care a evoluat Malele și oamenii pe care i-a avut în jurul său.

Jucător dorit de granzii României, plătit de mafia pariurilor din China?

Cephas Malele, jucător de origine angoleză și cu cetățenie elvețiană, a sosit în Liga I în septembrie 2020. FC Argeș îl transfera atunci, după ce atacantul rămăsese liber de contract în Portugalia.
Malele s-a integrat excelent în Liga I și la doar un an de la transfer, traversează poate cea mai bună formă din carieră. El este unul dintre golgeterii Ligii I, cu 11 goluri în 27 de meciuri și granzii României îi dau deja târcoale. Contractul lui Malele cu FC Argeș expiră în vară, iar FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova se înghesuie deja cu oferte. În ciuda acestui fapt, Viorel Tudose, sponsorul principal al piteștenilor, a anunțat în repetate rânduri că Malele va semna prelungirea.
Însă discuțiile au tot fost amânate din decembrie încoace, iar viitorul lui Malele este incert.

Sunt convins că va semna, dar în fotbalul de astăzi nu decide jucătorul. Decide impresarul. A schimbat două rânduri de de impresari în ultimele două săptămâni. Trebuia să semneze prelungirea cu noi de mai multă vreme, dar în cele din urmă sper să obținem semnătura de prelungire. Nu vreau să spun de ce a schimbat impresarii. Știu de ce, dar nu vreau să spun”, a spus Viorel Tudose, conform gsp.ro.

Malele are 11 goluri în acest sezon de Liga I
Malele are 11 goluri în acest sezon de Liga I

Impresarii, oamenii cu „probleme” din jurul lui Malele

La finalul lui 2020, când au început negocierile pentru un nou contract la FC Argeș, Malele era reprezentat de Mario Felgueiras, fostul portar al CFR-ului. Felgueiras a fost cel care l-a și adus pe Malele în România, însă ulterior, un alt impresar ar fi preluat dreptul de a negocia în numele lui Malele.
Potrivit sursei citate, este vorba despre Christian Emile, un egiptean stabilit în Anglia, care e colaborator al celebrei agenții Base Soccer. Firma respectivă reprezintă staruri ca Aaron Ramsey (Juventus), Kyle Walker (Manchester City) sau Alex Iwobi (Everton). În 2018, agenția Base Soccer era implicată într-un scandal uriaș, după ce s-a aflat că a colaborat cu impresarul chinez Xiaodong Mao (Eric Mao), care a participat la aranjarea mai multor meciuri din lume.

Coincidența nu se oprește doar aici. Potrivit gsp.ro, Mao a intrat în contact cu Cephas Malele în Portugalia, la Atletico CP, unde a fost împrumutat de la Palermo. În 2013, chinezul a preluat clubul respectiv, iar doi ani mai târziu a fost împrumutat și Malele. După doar patru luni, actualul jucător avea deja salarii neplătite. Conform sursei citate, Eric Mao nu își plătea jucătorii pentru a-i „determina să accepte mai ușor compromisuri”. În acest context, gsp.ro anunță că salariul lui Malele ar fi fost plătit de reprezentanții mafiei pariurilor din Asia.
De asemenea, Malele a mai evoluat în Portugalia la cluburi ca Leixoes sau Oliveirense, ambele cu un trecut „murdar” în scandaluri legate de meciuri trucate.

De la Palermo, Malele a fost împrumutat la mai multe echipe în Portugalia
De la Palermo, Malele a fost împrumutat la mai multe echipe în Portugalia

Cine îl reprezintă, de fapt, pe Cephas Malele?

După cum am menționat mai sus, Christian Emile ar fi cel care îi negociază transferul lui Malele în acest moment. Cu toate acestea, colaboratorul Base Soccer neagă o astfel de posibilitate și spune că altcineva este impresarul atacantului.

Cine sunteți? Impresarul jucătorului e Angela Rullo”, a transmis Christian Emile, pentru gsp.ro.

Conform sursei citate, Angela Rullo este o italiancă de 30 de ani, despre care nu s-au putut obține niciun fel de informații referitoare la activitatea în impresariat.

27 de ani are Cephas Malele. Cota lui de piață este de 400.000 de euro, conform Transfermarkt.