Jucătorii lui FC Botoșani sunt cu moralul la pământ după ratarea calificării în play-off

Ștefănescu Dragoș / 07.03.2022, 20:37
Jucătorii lui FC Botoșani sunt cu moralul la pământ după ratarea calificării în play-off

FC Botoșani a înfruntat-o pe teren propriu pe FC Argeș în etapa cu numărul 30 a Ligii 1. Moldovenii au pierdut uluitor partida și implicit calificarea în play-off. La final, jucătorii botoșăneni au fost extrem de dezamăgiți de acest eșec usturător.

FC Botoșani este cu moralul la pământ după ratarea accederii în play-off

FC Botoșani a primit luni după-amiază vizita celor de la FC Argeș în etapa cu numărul 30 a Ligii 1. Partida era o adevărată finală pentru ambele echipe. Moldovenii au pierdut în mod suprinzător meciul, scor 1-2, ratând astfel accederea în play-off.

La finalul partidei, jucătorii lui FC Botoșani au fost extrem de dezamăgiți de acest eșec. Mihai Roman a analizat evoluția jocului, admițând gravitatea ratării obiectivului pentru echipa sa.

Am condus cu 1-0, apoi totul s-a întâmplat pentru ei. Așa este în fotbal, trebuie să fie un învingător și un învins. Măcar să fi obținut un egal. Sunt foarte supărat, dar asta este. Trebuie să jucăm în play-out. Acum este mai puțin important dar este păcat că în urma unei decizii greșite de arbitraj se pierde o calificare în play-off. Se pierd bani, transferuri, pentru noi ar fi fost extrem de important. Poate dacă era VAR era alta situația”, a declarat Mihai Roman.

Eduard Pap a vorbit și el la finalul meciului. Jucătorul botoșănean nu și-a putut ascunde supărarea, dar a transmis un mesaj de încurajare pentru colegii săi.

Este un dezastru ce s-a întâmplat în seara asta. După cum sa jucat nimic nu dădea de bănuit ce o să se întâmple. Dar trebuie să rămânem cu capul sus, de luni trebuie sa fim bărbați și să ne pregătim pentru play-out. Eu sunt de 5 ani la Botoșani. Am mai pierdut două calificaări în play-off tot așa. Probabil că puteam să rezolvăm calificarea mai repede. Dar în seara asta am pierdut calificarea. Aveam două variante, egal sau victorie. Am făcut cu toții greșeli, mai mici sau mai mari. Trebuie să fim bărbați și să jucăm bine în play-out. Obiectivul este să câștigăm play-out-ului. Lui domnul Radu Petrescu nu poti să-i spui nimic de parca el a inventat pământul”, a spus Edurad Pap.

Valeriu Iftime, fără cuvinte după înfrângerea cu FC Argeș

Înfrângerea suferită de FC Botoșani în fața lui FC Argeș a însemnat și ratarea accedereii în play-off pentru echipa moldoveană. După meci, Valeriu Iftime a fost extrem de rezervat în ciuda dezamăgirii. Finanțatorul botoșănenilor a admis că este extrem de supărat și nu a evitat să acuze dur arbitrajul. Iftime se consideră la fel de vinovat pentru acest eșec ca și ceilalți membri ai clubului botoșănean.

Echipa trebuie să continue. Plăcerea mea clar va avea de suferit. Sunt puțin bulversat de arbitrajul ăsta. Foarte multe greșeli pe care acest arbitru le-a făcut în defavoarea noastră. Întrerupe meciul când noi trebuia să fim în avantaj. Dacă o să vorbesc cu jucătorii o să-mi spună că au simțit ceva împotriva lor din partea arbitrului. Mă gândeam eu FC Argeș o bate pe FCSB? Sau că bate FC Argeș pe Farul? De la siguranța că suntem în play-off  99% ne-am văzut în situația să fim eliminați. M-am gândit că dacă bate FCSB pe Argeș mergeam sigur în play-off. Ratarea calificării este o greșeală a mea, a jucătorilor și a antrenorului. Am greșit toți, poate și la transferuri. Aveam toate șansele din lume să mergem în play-off.

Dai jucătorul atunci când ai oferte. Suntem un club care trăiește din transferuri. Am avut o ofertă foarte bună și l-am dat (Edjouma)”, a declarat Valeriu Iftime la DigiSport.