Jucătorii români, distruși de adevărata „Generație de aur” din fotbalul românesc: „Se vede foarte clar!”

Robert Zanfir / 27.01.2022, 17:22
Jucătorii români, distruși de adevărata „Generație de aur” din fotbalul românesc: „Se vede foarte clar!”

Adrian Bumbescu este de acord cu Ladislau Boloni, care a criticat extrem de dur fotbalul românesc, în cadrul conferinței de presă de miercuri. Cei doi au făcut parte din marea echipă a Stelei, care a câștigat Cupa Campionilor în 1986.

Conferința lui Ladislau Boloni, prin care tehnicianul a vorbit despre negocierile purtate cu FRF, a adus la lumină și câteva adevăruri neplăcute despre fotbalul românesc. Antrenorul a spus că România nu mai are jucători talentați și care să facă față la nivel mare.

Jucătorii români, distruși de adevărata „Generație de aur” din fotbalul românesc: „Se vede foarte clar!”

Vocea lui Boloni nu este singulară. Acesta este susținut de Adrian Bumbescu, fostul coleg din adevărata Generație de Aur a fotbalului românesc, așa cum a fost numită marea echipă a Stelei din perioada 1986-1989.

„Am urmărit şi eu declaraţiile făcute de Ladislau Boloni. Părerea mea este că el cunoaşte cel mai bine situaţia, ştie mai bine de ce a refuzat acest contract cu FRF. Dar cu un lucru sunt şi eu de acord în ceea ce a spus el.

Da, nu cred că mai avem valori în fotbalul românesc şi acest lucru se vede foarte clar. Nu avem jucători care să se evidenţieze în mod special datorită valorii pe care o au”, a declarat Adrian Bumbescu pentru Telekom Sport.

Fostul fundaș de fier din Ghencea are și soluția redresării. Bumbescu crede că doar înființarea unor academii pe modul Academiei Hagi ar duce la renașterea fotbalului românesc.

„Soluţia de redresare a fotbalului românesc este una singură: înfiinţarea mai multor academii de fotbal, după modelul lui Hagi, cu menţiunea că ar trebui să existe un cadru de organizare un pic diferit.

Copiii ar trebui să stea în cantonament 24/24, să beneficieze de casă, masă, şcoală şi, foarte important, de cât mai multe turnee de pregătire. Doar aşa vom avea posibilitatea să vorbim peste câţiva ani de valoare în fotbalul românesc”, a mai declarat Adrian Bumbescu.

Boloni: În fotbalul românesc nu găsești niciun jucător talentat

Ladislau Boloni a șocat multă lume prin criticile sale asupra nivelului din fotbalul românesc. Fostul mare mijlocaș spune că România nu mai are jucători de talie internațională, spre stupefacția lui Mihai Stoica.

„Miros vestiarele din Occident. Știu cum și ce să le zic lui X sau lui Y ce să facă, le văd calitățile. Nu cunosc 100% fotbalul românesc. Astăzi, în fotbalul românesc, nu găsești un jucător talentat. Sau, cel puțin, unul talentat, după aprecierile mele. Asta este părerea mea. Ultimii jucători de valoare internațională au fost Cristi Chivi și cu Adrian Mutu.

Pentru mine nu ar fi fost o problemă să lucrez cu ei, pentru că știu, de exemplu, ce ar fi trebuit să facă Răzvan Marin ca să rămână la Ajax. Și cu alți jucători, Andrei Rațiu, Nedelcearu. Problema cea mare este că, pentru treaba asta, jucătorii sunt mai puțin vinovați.

Cine i-a antrenat? Cine a ridicat ștacheta pentru a ajunge mai sus? Ce fel de aer au respirat acești oameni? Responsabilitatea pică pe noi, educatorii, cum cresc tinerii. Cauți și trebuie să găsești soluții. Politica sportivă românească cred că este greșită”, a declarat Ladislau Boloni.

Nu cred că a văzut un meci al echipei naționale în ultima vreme. Iar să spui că nu avem niciun jucător talentat, asta tocmai după ce Tavi Popescu a făcut ce a făcut cu CFR, înseamnă că ai avut alte preocupări. Că nu te-ai uitat la meciuri.
Mihai Stoica