Jucătorul care anunță că a început hegemonia Universității Craiova. Declarații tari ale oltenilor

Marian Cărăvan / 11.03.2021, 17:20
Jucătorul care anunță că a început hegemonia Universității Craiova. Declarații tari ale oltenilor

Craiova tânjește după titlu în Liga 1. Au trecut trei decenii de când Bănia nu a mai respirat aerul de campioană. În 2020, actuala echipă care reprezintă Craiova pe prima scenă a fost la un pas de a se încununa campioană. A capotat însă chiar pe Ion Oblemenco, în ceea ce s-a numit atunci finala campionatului. Se poate revanșa în 2020. Se fac declarații tari în Bănie. Jucătorul care anunță că a început hegemonia Universității Craiova.

Jucătorul care anunță că a început hegemonia Universității Craiova. Declarații tari ale oltenilor

Cu patru etape înainte de intrarea în play-off, Craiova e pe locul 3 în clasament, în spatele celor de la FCSB și CFR Cluj. Jucătorii Craiovei nu sunt descurajați de avansul de șapte puncte pe care îl au cele două formații. Dinspre Bănie vin declarații tari ale oltenilor. Portarul Mirko Pigliacelli e hotărât să scrie istorie cu echipa sa. E jucătorul care anunță că a început hegemonia Universității Craiova. În ultimele două etape din sezonul regular, Craiova se va duela atât cu FCSB, cât și cu CFR Cluj.

Eu cred că avem şansă, oricum suntem acolo. Avem meciuri cu ei şi la sfârşitului sezonului regular şi în play-off. Cred că putem lua puncte, trebuie să avem încredere în noi.

Cred că e un moment foarte bun pentru mine și pentru echipă. Repet, jucăm împreună și până acum am luat puține goluri în tot sezonul. Chestia asta mă bucură mult, dar ce mă interesează pe mine sunt punctele. Putem să luăm și 50 de goluri în fiecare an, dar e foarte bine dacă o să câștigăm”, spune portarul italian al Universității Craiova.

Aflată pe locul 3 în clasament, Universitatea Craiova joacă vineri, 12 martie, de la ora 20:30, în deplasare cu Gaz Metan Mediaș.

Mirko Pigliacelli, jucatorul care anunta ca a inceput hegemonia Universitatii Craiova
Mirko Pigliacelli, jucatorul care anunta ca a inceput hegemonia Universitatii Craiova

Craiova este angrenată și în Cupa României

Universitatea Craiova a ajuns în careul de ași al Cupei României, alături de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Astra și Dinamo. Mirko Pigliacelli crede în șansele Craiovei și în competiția KO din fotbalul românesc.

Avem un lot de valoare și trebuie să încercăm, nu e vorba de scuze sau nu. Avem o oportunitate foarte mare în Cupă, dar cred că și în campionat avem la fel. Nu am încredere doar într-un fundaș, ci am încredere în toată echipă. Cred că cine face parte din lotul Craiovei e cel mai bun jucător din România”, a mai declarat Mirko Pigliacelli.

Până în semifinalele Cupei României, Universitatea Craiova a trecut de Progresul Spartac (scor 5-0), FC Botoșani (1-0) și Chindia Târgoviște (1-0).