Jucătorul care i-a luat 100.000 de euro lui Becali spune tot! „Patronul urla în vestiar, suna pe bancă să facă schimbări! Ne închina ca Papa de la Roma“

Moldoveanu Camelia 09.06.2021, 11:22
Jucătorul care i-a luat 100.000 de euro lui Becali spune tot! „Patronul urla în vestiar, suna pe bancă să facă schimbări! Ne închina ca Papa de la Roma“

Gigi Becali a primit o „lecție” de peste 100.000 euro de la un fost jucător al FCSB. Finanțatorul este bun de plată după ce clubul a fost acuzat de bullying, intimidare și presiuni psihologice. Lukasz Gikiewicz a făcut și mai multe dezvăluiri după ce TAS și FRF i-au dat dreptate.

TAS a decis: „Jucătorul a fost supus mai multor practici de bullying, intimidare și presiuni psihologice care sunt ofensatoare și abuziv”

Lukasz Gikiewicz FCSB
Lukasz Gikiewicz, fostul jucător de la FCSB

Atacantul a fost adus la „roș-albaștri” de către Gigi Becali în vara anului 2019. Din păcate finanțatorului nu i-a fost prea drag de el, cerându-i polonezului să-și rezilieze contractul după nici o lună. Fotbalistul n-a acceptat și a strâns 206 minute în tricoul FCSB, minute care o să-l coste pe Becali mai bine de 100.000 de euro. Pentru a scăpa de el, conducerea clubului a aplicat măsuri drastice pe care avocatul fotbalistului le-a reclamat.

Pentru început el a fost scos de pe grupul de Whatsapp pentru a nu afla nicio informație despre programul echipei. După acest episod i s-a luat mașina de serviciu și a fost dat afară din camera primită. Antrenorul Bogdan Vintilă a aplicat directivele lui Gigi Becali și i-a interzis fotbalistului să se antreneze alături de echipă, fiind trimis separat să se pregătească fără să aibă măcar o minge. Iar pentru a fi siguri că pleacă, nu i-au plătit salariul pe luna august.

După ce Gikiewicz a primit un răspuns de la FRF care îi dădea dreptate  , el și-a reziliat contractul cu „justă cauză” cerând 93.500 de euro. FCSB a contestat decizia la TAS. Gigi Becali n-a avut noroc nici în această instanță și este bun de plată.

Din datele cazului și din dovezile atașare la dosar, pe lângă faptul că a fost îndepărtat de la prima echipă, ceea ce este în sine abuziv, jucătorul a fost supus mai multor practici de bullying, intimidare și presiuni psihologice care sunt ofensatoare și abuzive”, a fost decizia TAS.

Gigi Becali l-a lăsat pe Gikiewicz în stradă

După ce s-a anunțat decizia TAS, fostul jucător de la FCSB a dezvăluit și alte detalii din cazul în care fostul club a fost acuzat de  bullying, intimidare și presiuni psihologice. Din spusele jucătorului, refuzul de a rămâne la echipa a doua l-a aruncat în stradă. Acesta a fost dat afară din camera de cantonament fără a avea niciun ban cu care să-și plătească o chirie.

M-au dat afară din camera din cantonament, în timp ce alți jucători stăteau acolo. Mi-au zis: “Lukasz, mâine trebuie să pleci din cameră! E un turneu și avem nevoie de cameră.

Nu aveam nici măcar bani cash pentru a închiria un apartament. Dar un prieten, bulgarul Chorbadzhiyski, m-a luat la el acasă. Soția lui nu venise în România și mai avea un pat disponibil. Am dormit la el în casă câteva zile. S-au purtat urât cu mine. Nu puteam să accept asta.”, a mărturisit fotbalistul polonez.

Singurul care i-a luat apărarea lui Lukasz Gikiewicz a fost Florin Motroc, cel care l-a recomandat la FCSB. Antrenorul le-a explicat celor din conducerea faptul că jucătorul polonez își dorește doar să joace și că ar putea ajunge la o înțelegeri cu mai puțini bani.

Când FCSB a jucat pe terenul lui Astra Giurgiu cu Guimaraes, am stat la tribuna VIP, iar Florin Motroc (n.r – antrenorul care l-a recomandat pe Gikiewicz la FCSB) s-a întâlnit cu Argăseală în pauză. M-am dus și eu lângă ei.

Motroc i-a spus: „Lukasz nu vrea toți banii. Înțelegeți-vă cu el! Vrea doar să joace fotbal”.

Puteau să îmi dea un salariu, două. Dar lui Argăseală și lui Răducan (n.r. – Narcis Răducan) nu le-a păsat de mine.” își mai amintește Lukasz Gikiewic.

FCSB nu câștigă titlul din cauza lui Gigi Becali!

Lucrurile n-au mers prost de la început, din ceea ce povestește jucătorul polonez, însă echipa n-a avut noroc de un antrenor bun. Situația tensionată de la FCSB, factor decisiv în relația lui Lukasz Gikiewic cu conducerea, venea din două motive: 1. prea multe accidentări; 2. Andronache nu știa să-și facă treaba de antrenor, iar Becali dicta fiecare mișcare din teren prin telefon.

L-am prins puțin. Apoi, Becali dădea telefoane pe bancă. Îmi aduc aminte la niște meciuri, nu mai rețin contra cui, dar îl suna pe un tip de pe bancă și îi spunea să schimbe un jucător. După 35 de minute, era schimbat. Suna apoi la pauză să schimbe alt jucător. Treaba asta nu e serioasă. De aceea FCSB nu ia titlul.

Am văzut cu ochii mei cum Iphone-ul tipului ăstuia vibra. Făcea „drum, drum”. Și apoi jucătorii erau schimbați.

FCSB are jucători extraordinari. Antrenorul e cel care trebuie să schimbe jucătorii, iar patronul trebuie să administreze clubul, nu să facă schimbări.

Toată lumea știe că Gigi face schimbările. După ce am plecat, am urmărit ce se întâmplă acolo și am văzut că a schimbat chiar și cinci jucători la pauză. Am văzut că l-a schimbat și pe Vlad.”, a declarat Lukasz Gikiewic pentru GSP.

Urmăriți Playsport.ro și pe