Jucătorul la care visa Gigi Becali a câștigat campionatul și va juca în preliminariile UEFA Champions League

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.05.2022, 21:26
Jucătorul la care visa Gigi Becali a câștigat campionatul și va juca în preliminariile UEFA Champions League

După ce l-a refuzat pe Gigi Becali, Hervin Ongenda, fost la FC Botoșani, a ajuns în Cipru, acolo unde a câștigat imediat titlul de campion. Apollon Limassol, echipa care l-a cumpărat pe mijlocașul ofensiv francez la începutul anului în schimbul sumei de 200.000 de euro, a câștigat primul titlu după o pauză de 16 ani și va reprezenta Ciprul în ediția viitoare a UEFA Champions League.

Marea dorință neîmplinită a lui Gigi Becali va juca în Champions League în sezonul viitor

În ultimul meci, Apollon a învins rivala Aris Limassol în deplasare cu scorul de 4-1. Astfel, echipa lui Ongenda, care a intrat pe teren în minutul 78, s-a distanțat la 6 puncte de ocupanta locului doi, APOEL Nicosia, cu o etapă rămasă de disputat. Și astfel și-a asigurat matematic titlul de campioană a Ciprului. Fostul fotbalist de la Botoșani a oferit o pasă de gol la scurt timp după intrarea pe teren.

Prin urmare, Apollon Limassol va juca în turul trei preliminar al ediției viitoare de UEFA Champions League. Așadar, se pare că fotbalistul a făcut bine în momentul în care l-a refuzat pe Gigi Becali, care l-a dorit cu insistență la FCSB în perioada de transferuri din iarnă. Echipa roș-albastră a ratat un nou titlu în Liga 1 și va juca, din nou, doar în preliminariile Conference League.

I-am promis doi jucători, ambii din România. Chiar trei jucători. Jucători pe care tot el… pe unul l-am văzut eu aseară și l-am întrebat ce părere are, a zis că-l avea pe listă la CFR. Și încă doi jucători să vedem dacă-i putem lua. Nu de la Rapid. Ce treabă avem noi cu Rapidul? Unul care-mi place mie foarte mult de la Botoșani. Nu e Chindriș, e vorba de Ongenda.

A jucat singur cu ei aseară. Stai să vedem dacă pot să-l iau. Ei sunt prieteni cu mine, dar pe mine mă refuză și îl dă la CFR și Craiova, așa face. Mai zice că e prieten cu mine”, a spus Gigi Becali la Digi Sport în septembrie anul trecut.

FCSB a fost aproape să realizeze transferul, dar jucătorul s-a opus

Cei de la FCSB ajunseseră la un moment dat la un acord pentru realizarea acestui transfer, dar totul a picat după refuzul fotbalistului. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că își dorea foarte mult la acel moment să plece în străinătate. Ceea ce a și făcut la scurt timp.

„Nu s-a mai vorbit nimic de Ongenda. Am vorbit cu el luni, trebuia să dau un răspuns FCSB-ului, dar el e decis să rămână la Botoșani. În iarnă, el ar putea semna cu alt club.

Dar el a înțeles că are nevoie de un club unde să joace. După ce a plecat de la PSG, a avut vreo 4 sezoane în care nu a jucat deloc constant. Acum, la modul în care e poziționat, poare redeveni serios, se poate produce un declic. Are nevoie de continuitate.

La mine, devine indispensabil și poate deveni cel mai bun număr 10 din România. Și chiar este, la talentul și inventivitatea lui. Eu i-am zis că-i dau drumul. Ultima ofertă a lui Becali era OK, dar nu vrea el. Copilul nu vrea în România. E aproape imposibil să meargă în România, având în vedere traiectoria pe care vrea să o aibă”, a spus la acel moment Valeriu Iftime pentru GSP.