Jucătorul Universității Craiova a luat cartonaș galben în mod deliberat: „E mai important campionatul”

Pintilie Iosif 04.12.2022, 13:18
Jucătorul Universității Craiova a luat cartonaș galben în mod deliberat: „E mai important campionatul”

Universitatea Craiova a pierdut marele derby cu FC U. Craiova, rivala locală. Echipa patronată de Adrian Mititelu pare să fie în revenire de formă, iar revenirea lui Nicolo Napoli pe bancă pare să fie de bun augur.

Un jucător de la Craiova ”s-a eliminat” intenționat

Alexandru Creț, poate cel mai bun jucător al Univerității Craiova, a fost protagonistul unui moment delicat. Acesta a luat intenționat al doilea cartonaș galben, deoarece voia să fie eliminat în Cupă și nu în campionat.

„Am pierdut mingea la ambele goluri, apoi s-a înscris. Îmi pare rău. E un moment dificil pentru noi, cred că e doar vina noastră. Îmi pare rău de rezutlat! Nu înțeleg de ce nu am avut energie astăzi, e frustrant.

Da, două galbene înseamnă că voi sta în Cupă și nu voi fi suspendat în campionat. Ăsta a fost obiectivul, clar. Am considerat că e mai important campionatul”, a spus Alexandru Creţu.

În ciuda perioadei bune pe care oare de când a revenit în România, Alexandru Crețu nu a făcut un meci bun în derby-ul Craiovei. A greșit atât la golul marcat de William Baeten, cât și la reușita lui George Ganea.

Mirel Rădoi nu este de acord cu Crețu

Deși jucătorul a recunoscut că a luat intenționat al doilea cartonaș galben, Mirel Rădoi îl contrazice și spune că, dacă ar fi fost ceva tactic, ar fi fost mai mulți jucători în situația asta.

”Puteam să facem asta și cu Nistor, cu toți. Așa a reacționat el pe moment, pentru că știa că are trei cartonașe. Nu vor fi măsuri”, acomentat Mirel Rădoi.

Pe cine a remarcat Nicolo Napoli la finalul derby-ului Universitatea Craiova – FCU Craiova 0-2

Nicolo Napoli l-a remarcat pe portarul Cristian Gurău după meciul Universitatea Craiova – FCU Craiova 0-2. Antrenorul italian al formației patronate de Adrian Mititelu a apreciat că goalkeeper-ul de 23 de ani a oferit multă siguranță prin intervențiile sale.

Legat de joc, Napoli a concluzionat că echipa sa a meritat victoria, prima obținută de FCU în „Derby-ul Olteniei”. Tehnicianul în vârstă de 60 de ani a ținut să își felicite jucătorii pentru meciul solid pe care l-au făcut, dar a atras atenția asupra faptului că partidele următoare sunt la fel de importante pentru echipa din Bănie.

„Echipa a jucat fotbal, am făcut un meci foarte bun, am meritat rezultatul, băieții au dat 100%. Portarul a fost bun, ne-a oferit siguranță. Atmosfera a fost bună, suporterii noștri sunt fericiți când căștigă echipa. Noi încercăm să dăm 100% la fiecare meci, pentru a face cât mai multe puncte posibile.

Împreună cu băieții, am făcut un meci bun, meritul e al lor. Puțină tactică, dar meritul e al lor. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi, iar acum ne gândim la următoarele meciuri”, a declarat Nicolo Napoli la finalul meciului de pe „Ion Oblemenco”.

Urmăriți Playsport.ro și pe