Julian Nagelsmann, tehnicianul lui Bayern Munchen, subliniază pericolul nevaccinării în cadrul echipei. „Pentru ei, este un risc mult mai mare să rateze meciuri și antrenamente”

Bădulescu Silvian / 19.11.2021, 16:05
Julian Nagelsmann, tehnicianul lui Bayern Munchen, subliniază pericolul nevaccinării în cadrul echipei. „Pentru ei, este un risc mult mai mare să rateze meciuri și antrenamente”

Bayern Munchen are probleme de lot înaintea partidei cu Augsburg. Campioana ultimelor nouă ediții de Bundesliga nu se poate baza pe mai mulți jucători în meciul de vineri.

Kimmich, în izolare

Primul jucător indisponibil pentru Julian Nagelsmann este mijlocașul Joshua Kimmich. Acesta este în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

În cazul în care testul iese negativ, acesta ar putea reintra în circuitul echipei, dar a lipsit două săptămâni din cauza izolării și este greu de crezut că poate evolua titular. Alături de el, Niklas Sule a fost depistat pozitiv și nu poate fi folosit de către Nagelsmann.

Nu trăim în Alaska, unde te întâlnești cu altcineva după 700 de kilometri. Kimmich locuiește într-o comunitate, iar jucătorii nevaccinați ar trebui să țină cont de această situație.

Pentru ei, este un risc mult mai mare să rateze meciuri sau antrenamente. Eu nu-i acuz de nimic, dar le-aș sugera să se vaccineze” a fost reacția tehnicianul de 34 de ani al bavarezilor.

În Germania, persoanele nevaccinate nu au voie în hoteluri sau la restaurante. Pe lângă Kimmich, Serge Gnaby și Jamal Musiala sunt alți doi jucători care trebuie să se supună noilor decizii ale autorităților sanitare. Aceștia sunt nevaccinați și nu au voie să se deplaseze cu echipa în autocar, să se cazeze în hotel sau să mănânce în restaurant, alături de echipă.

Deși conducerea clubului încearcă să obțină o derogare, situația poate deveni mai complicată. Guvernul german dorește să impună vaccinarea obligatorie sau lockdown pentru cei nevaccinați.

„Sunt conștient de responsabilitatea pe care o port”

Cunoscut pentru susținerea pe care o acordă împotriva consecințelor provocate de pandemie, Joshua Kimmich a declarat că nu s-a vaccinat. Acesta este conștient de statutul pe care îl are ca fotbalist, dar are anumite rețineri.

Acesta a spus într-un interviu acordat pentru Sky Sport că nu s-a vaccinat din cauza grijilor pe care le are în legătură cu studiile pe termen lung asupra vaccinului.

Sunt conștient de responsabilitatea pe care o port. Respect toate măsurile de igienă, mă testez la două sau trei zile. Fiecare trebuie să ia decizia pentru el însuși” a declarat mijlocașul lui Bayern și al naționalei Germaniei.

El a ținut să sublinieze că nu este împotriva vaccinului și nici una dintre persoanele care neagă existența virusului.

Există o șansă foarte mare ca eu să mă vaccinez, dar sunt niste rețineri pe care le am”.

Carsten Watzl, profesor de imunologie la Universitatea Tehnică din Dortmund, a declarat că această opinie conform căreia vaccinul poate avea efecte secunde pe termen lung este doar o „neînțelegere”.

Îți spui că te vaccinezi și după, probabil anul viitor vei avea niște efecte secunde foarte grave. Ei bine, nu funcționează așa. Efectele secundare ale vaccinului apar mereu după vaccinare, direct, în timp de câteva săptămâni” a spus acesta.

Bayern Munchen, liderul la zi din Bundesliga, întâlnește pe Augsburg, locul 16 în clasament. Partida are loc vineri, de la ora 21.30.