Jurgen Klopp, declarații fabuloase înainte de Liverpool – Real Madrid. “E greu împotriva noastră”

Olteanu Ștefan / 28.05.2022, 11:03
Jurgen Klopp, declarații fabuloase înainte de Liverpool – Real Madrid. “E greu împotriva noastră”

Finala UEFA Champions League a acestui sezon, Liverpool – Real Madrid, e programată sâmbătă seară, de la ora 22:00, iar la conferința de presă premergătoare partidei, Jurgen Klopp a oferit o serie de declarații fabuloase. Antrenorul lui Liverpool o vede pe Real Madrid drept favorită în această confruntare, dar în același timp spune că dacă jucătorii săi vor evolua la adevăratul lor potențial, calculele s-ar putea schimba radical.

Jurgen Klopp e gata pentru marea finală a sezonului! Declarații fabuloase înainte de Liverpool – Real Madrid

În stilul caracteristic, Jurgen Klopp a impresionat la conferința de presă premergătoare finalei Liverpool – Real Madrid și a oferit câteva declarații fabuloase în fața reporterilor.

Liverpool va încheia sezonul 2021 – 2022 cu meciul pe care și l-ar dori orice mare club de pe continent: finala UEFA Champions League. Mai mult, partida din acest an va avea și o semnificație aparte pentru „cormorani”, dar și pentru tehnicianul neamț. Gruparea de pe Anfield va putea să își ia revanșa după finala pierdută pe 26 mai 2018. Atunci, pe Stadionul Olimpic din Kiev, Real Madrid o învingea pe Liverpool cu 3-1 și câștiga al 13-lea trofeu UEFA Champions League.

Partea amuzantă e că am pierdut împotriva lui Madrid la Kiev (2018), dar am câștigat la Madrid (2019, pe Wanda Metrpolitano – stadionul lui Atletico). Acum jucăm din nou cu Real Madrid. Deci, evident, când suntem într-o finală a Ligii Campionilor, Real este și ea implicată. Există sentimentul că vrem să îndreptăm lucrurile, cu siguranță. Dar nu poate fi gândul principal. Dacă mergem acolo cu gândul doar la răzbunare, nu va funcționa. Nu așa suntem noi. Am venit să abordăm finala într-un mod diferit. Deci trebuie să jucăm în felul nostru.

Ar însemna foarte mult să câştigăm. Dacă eşti om de fotbal, ştii că este absolut excepţional ce au făcut băieţii mei până acum. Până la urmă, bineînţeles, totul se măsoară în culoarea medaliei.

Suntem mulţumiţi. Sunt foarte mândru de ce am reuşit până acum.

Din punctul meu de vedere, Real Madrid este favorită, pentru că are experienţă multă, dar vreau ca noi să fim la acelaşi nivel. Dacă suntem la cel mai bun nivel al nostru, este greu să joci împotriva noastră”, a spus Klopp, potrivit uefa.com.

Liverpool s-a mai impus de 6 ori în cea mai importantă competiție intercluburi, ultima oară în 2019.

Carlo Ancelotti pune presiune pe jucători. „Trebuie să arătăm tot ce am arătat în acest sezon”

Campioană în La Liga, Real Madrid vrea să continue parcursul fantastic și urmărește obținerea celui de-al 14-lea trofeu UEFA Champions League. Madrilenii dețin deja recordul absolut în cadrul acestei competiții.

Moralul echipei este bun. Sunt încrezător, ştiu că voi fi un pic emoţionat mâine. Dar este normal şi atunci când mă uit la chipurile jucătorilor îmi trec emoţiile. Trebuie să ne arătăm calităţile.

Trebuie să arătăm tot ce am arătat în acest sezon. Liverpool va încerca să facă un joc intens, are multă calitate individuală. Echipa care îşi va arăta cel mai bine calitatea va câştiga. Am meritat să ajungem în finală, pentru că avem calitate. Dacă nu ai asta, nu ajungi într-o finală. Însă calitatea şi talentul nu sunt de ajuns. Trebuie să faci o echipă, să te asiguri să toţi jucătorii sunt implicaţi”, a transmis și Carlo Ancelotti, înaintea finalei cu Liverpool.

Liverpool și Real Madrid s-au întâlnit ultima oară în 2021, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Atunci, Real Madrid se impunea cu 3-1 pe teren propriu, iar returul de pe Anfield s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Finala Ligii Campionilor, Liverpool – Real Madrid, se va disputa sâmbătă, de la ora 22:00, pe Stade de France și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro.

Șoc la FC Liverpool înainte de finala Champions League cu Real Madrid. A anunțat clubul că pleacă.