Juventus ar putea scăpa ”basma curată” în scandalul de fraudă izbucnit recent!

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.12.2021, 20:28
Juventus ar putea scăpa ”basma curată” în scandalul de fraudă izbucnit recent!

Juventus se află din nou în centrul unui mega-scandal în Italia și chiar se discută în Peninsulă despre posibilitatea ca „Bătrâna Doamnă” să fie din nou retrogradată în Serie B. Acest lucru s-a mai întâmplat în 2006, în celebrul scandal „Calciopoli”.

Mai multe cluburi au fost acuzate, acuzații probate ulterior, că au aranjat meciuri. Juventus a fost principala beneficiară a acelor blaturi, motiv pentru care a rămas fără titlurile din 2005 și 2006 și a fost retrogradată în Serie B în sezonul 2006-2007.

Juventus se află din nou în vizorul statului italian după „episodul” Calciopoli

Acum este vorba despre o altă speță. Gazzetta dello Sport a anunțat în urmă cu câteva zile că Juventus se află în centrul unei anchete demarate de fiscul italian.

Concret, torinezii sunt acuzați că au declarat în acte alte sume în legătură cu mai multe transferuri pe care le-au efectuat în ultimii ani. Ceva în genul „Dosarului transferurilor” de la noi. În urma acestor transferuri, Juventus ar fi obținut sume importante de bani care nu ar putea fi justificate.

Se pare însă că lucrurile nu sunt atât de grave pe cât se credea inițial. La Stampa anunță că sunt șanse foarte mici ca Juventus să aibă din nou probleme legate de o eventuală retrogradare.

Jurnaliștii italieni dau în acest sens două exemple similare, situații identice în care cluburile implicate au fost judecate foarte blând. Este vorba în primul rând despre Inter și Milan, care s-au confruntat cu astfel de probleme în 2008.

„Bătrâna Doamnă” are toate motivele să spere că va scăpa ușor din aceste probleme

Conform sursei citate, cele două rivale din Milano au scăpat doar cu o amendă de 90.000 de euro. De asemenea, în 2018, cei de la Chievo, într-o speță asemănătoare, a primit o penalizare de 3 puncte și o amendă, de asemenea, de 90.000 de euro.

Astfel, analizând aceste cazuri din trecutul nu foarte îndepărtat, avem motive să credem că Juventus nu va fi retrogradată. De altfel, La Stampa exclude total această variantă în materialul citat anterior.

Chiar și așa, și o eventuală depunctare ar fi o lovitură extrem de grea pentru Juventus în acest moment. Echipa antrenată de Massimiliano Allegri are un sezon foarte dificil în Serie A.

Juventus se află doar pe locul 7 în campionat, la 7 puncte distanță de locurile care asigură prezența în ediția viitoare de UEFA Champions League. De asemenea, despre câștigarea Scudetto este extrem de dificil de vorbit, Juve aflându-se la nu mai puțin de 11 puncte distanță de liderul Napoli. Care are și un meci mai puțin disputat.