Juventus și-a recuperat cele 15 puncte cu care a fost penalizată. Pe ce loc e acum și cum arată Top 4 în Serie A

Iosif Pintilie 20.04.2023, 20:45
Juventus și-a recuperat cele 15 puncte cu care a fost penalizată. Pe ce loc e acum și cum arată Top 4 în Serie A

Vesti mari vin către Torino. Juventus și-a recuperat cele 15 puncte pierdute în iarnă. Fosta echipă a lui Ronaldo face un salt uriaș în clasament.

Juventus, salt uriaș în clasament

Cu 15 puncte în plus, Juventus revine pe loc de Champions League. Din primele patru echipe a căzut semifinalista UCL, AC Milan. Napoli, Lazio, Roma și Juventus ocupă în prezent loc de duce în „competiția bogaților”.

Juventus fusese depunctată din cauza neregulilor în efectuarea a 42 de transferuri, a căror sume fictive au generat un prejudiciu de 155 de milioane de euro.

Decizia ce îi readuce lui Juventus cele 15 puncte a fost dată de Comitetul Olimpic Italian, în urma unui apel depus de șefii de la Torino.

Napoli riscă depunerea

Dacă Juventus a scăpat, liderul din Italia are probleme mari. Procuratura din Napoli, prin Guardia di Finanza, a efectuat percheziții la sediul clubului italian. Anchetatorii cercetează transferul lui Victor Osimhen, de la Lille, din septembrie 2020.

Acesta a fost adus pentru 71 de milioane de euro. O echipă din Serie C a intermediat afacerea: Torre del Greco.

Astfel, anchetatorii vor să obțină detalii despre implicarea în această afacere a următorilor: Claudio Manzi, Luigi Liguori, Ciro Palmieri și Orestis Karnezis, implicați în schimbul cu Osimhen.

Se consideră că au avut loc tranzacții fictive, astfel încât bugetul echipei din Serie A să nu fie afectat. 14.6 milioane de euro este suma despre care se consideră că a fost decontată fictiv.

Cu alte cuvinte, Napoli ar fi platit doar doar 56.4 milioane de euro pentru Osimhen.

Napoli are un avans de 16 puncte în vârful clasamentului din Serie A. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei ar putea fi depunctați sau chiar retrogradați.

Urmăriți Playsport.ro și pe