Killer-ul Erling Haaland e din nou pe val. Ce a făcut cel mai dorit atacant al lumii în ultimul meci de campionat

Gabriel Peneș / 18.04.2021, 23:34
Killer-ul Erling Haaland e din nou pe val. Ce a făcut cel mai dorit atacant al lumii în ultimul meci de campionat

Killer-ul Erling Haaland e din nou pe val. Ce a făcut cel mai dorit atacant al lumii în ultimul meci de campionat. Atacantul norvegian de 20 de ani își îngrijorase fanii din cauză că nu mai marcase de 7 partide. Haaland a reușit să întrerupă această serie nefastă în meciul contra celor de la Werder Bremen.

Killer-ul Erling Haaland e din nou pe val

Etapa a 29-a din Bundesliga a adus o victorie pentru Borussia Dortmund. Killer-ul Erling Haaland e din nou pe val. Și asta după ce atacantul norvegian nu mai „perforase” poarta adversă de 7 meciuri. Haaland a reușit o „dublă” în partida contra celor de la Werder Bremen, scor 4-1. La ora actuală, Dortmund se află pe locul 5 în Bundesliga, loc de Europa League. O despart 4 puncte de prima poziție ce ar asigura prezența în Champions League, poziție ocupată de Frankfurt.

Deși este cel mai dorit și scump jucător, alături de Mbappe, Haaland se pare că va rămâne și sezonul următor la Dortmund. Pretențiile financiare ale jucătorului, un salariu de 35 de milioane de euro, i-au cam îndepărtat pe „pețitori”. La care s-ar adăuga și suma de transfer, aproape 150 de milioane de euro. Dar și comisioanele cerute de Mino Raiola, agentul jucătorului, dar și de tatăl lui Haaland.

Killer-ul Erling Haaland e din nou pe val. Ce a făcut cel mai dorit atacant al lumii în ultimul meci de campionat
Killer-ul Erling Haaland e din nou pe val. Dar pe firmament a apărut și steaua lui Jude Bellingham, jucătorul de doar 17 ani al lui Dortmund

Ce a făcut cel mai dorit atacant al lumii în ultimul meci de campionat

În aceste condiții, cluburile care-l „vânau” s-ar putea să mai aștepte până în vara lui 2022. Atunci va intra în vigoare și clauza de reziliere de „doar” 75 de milioane de euro. În plus, în afară de Manchester City, Realul și Barcelona se confruntă cu mari probleme financiare. În plus, madrilenii sunt mai dornici să-l aducă pe Mbappe de la PSG. Așa că, cel mai probabil norvegianul va mai juca un sezon în Bundesliga., după cum a confirmat și un oficial al clubului.

Avem un plan clar, de care ne vom ține în continuare. Vrem să continuăm în această direcție, iar Erling va fi la noi, la startul sezonului viitor, a anunțat directorul sportiv de la Dortmund, Michael Zorc.

Apoi, o nouă stea cu ascensiune fulminantă a apărut în lotul echipei. Englezul Jude Bellingham, de doar 17 ani, a impresionat în returul sfertului din Champions League contra celor de la Manchester City. El a marcat un gol, dar insuficient pentru calificare. Cu toate acestea, Bellingham a avut parte de laude din partea lui Pep Guardiola. Acestea l-au făcut pe Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, să facă o ofertă incredibilă pentru mijlocașul de 17 ani.

115 milioane de euro e dispus să plătească miliardarul rus pentru puștiul lui Dortmund. Bellingham a fost adus în vară, de la Birmingham City, pentru „doar” 30 de milioane de euro. Ar însemna un profit de 85 de milioane de euro pentru clubul german. Plus păstrarea lui Erlin Haaland încă un sezon.