Klinsmann se întoarce pe bancă. Numire-surpriză: ce națională a preluat

Catinca Giosanu 28.02.2023, 10:59
Klinsmann se întoarce pe bancă. Numire-surpriză: ce națională a preluat

Jurgen Klinsmann revine pe banca tehnică. Fostul mare atacant german a semnat cu o națională care a fost prezentă la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022. Fanii se așteaptă de la el să facă treabă bună la echipă. Cu ce trupă și pe ce durată a semnat neamțul.

Destinaţia aleasă de Jurgen Klinsmann

Tehnicianul german Jurgen Klinsmann a fost numit selecţioner al Coreei de Sud. Anunțul a fost făcut luni de către reprezentanții federaţiei de fotbal din această țară.

Pe ce durată a semnat neamțul

Federația din Coreea de Sud (KFA) a transmis că Jurgen Klinsmann a semnat un contract până în 2026 cu prima reprezentantivă.

Klinsmann a fost instalat pe banca tehnică a coreenilor în locul lui Paulo Bento. Portughezul a condus prima reprezentativă a Coreei de Sud mai bine de patru ani. El a renunțat să mai antreneze naționala mare după eșecul înregistrat cu Brazilia în optimile de finală ale CM din Qatar. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani a ținut să precizeze la conferința de după joc că a decis încă din septembrie că va începe o nouă aventura după Campionatul Mondial.

E o decizie pe care am luat-o încă din septembrie. Sunt mulțumit și mândru de ce am realizat alături de acest grup. Merg să mă odihnesc și apoi voi vedea ce voi face.

Rezultatul este corect, e o calificare logică a Braziliei, care a fost echipa mai bună și care este o candidată serioasă la câștigarea trofeului. Noi suntem mândri de ce am realizat”, spunea Paulo Bento la începutul lunii decembrie, potrivit Footmercato.

A lipsit trei ani din antrenorat

Jurgen Klinsmann nu este la prima experiență de acest fel. El a lipsit trei ani din antrenorat, însă în trecut a fost selecţionerul Germaniei. Se întâmpla în perioada 2004-2006. Mai mult, a reușit să ducă selecționata la un loc trei la Cupa Mondială din 2006.

Germanul a antrenat la un moment dat chiar și fostul său club, Bayern Munchen. El a fost instalat pe banca tehncică a bavarezilor cu patru ani înainte să devină antrenor principal al echipei naţionale a Statelor Unite.

Pricipalul obiectiv al lui Jurgen Klinsmann

Presa din străinătate titrează că pricipalul obiectiv al lui Klinsmann este calificarea la Cupa Mondială din 2026, găzduită de Canada, Mexic și SUA.

Prima provocare a lui Klinsmann la cârma Coreei de Sud va fi un meci amical pe teren propriu împotriva Columbiei. Confruntarea dintre cele două formații este programată să se desfășoare pe 24 martie.

Deocamdată, nu se știe cum va arăta echipa lui Jurgen Klinsmann. KFA a subliniat că echipa de antrenori a germanului nu a fost finalizată, adăugând că el va face anumite schimbări pe durata mandatului său.

Urmăriți Playsport.ro și pe