Kylian Mbappe a spus de ce a ales naționala Franței, deși este și cetățean camerunez

Cristian Stan 12.07.2023, 14:10
Kylian Mbappe a spus de ce a ales naționala Franței, deși este și cetățean camerunez

Kylian Mbappe (24 de ani) a spus de ce a ales naționala Franței când a vizitat recent Camerun, țara de origine a tatălui său.

Kylian Mbappe a spus de ce a ales naționala Franței. ”Este o alegere personală”

Super-starul celor de la PSG, dar și al naționalei Franței, care are și naționalitate cameruneză, a fost întrebat de ce a ales să reprezinte selecționata Cocoșului Galic și cum ar proceda el dacă ar avea un băiat care să fie pus în aceeași ipostază.

Mbappe, după câteva clipe de gândire, a spus că nu ar interveni într-o astfel de problemă.

„Este o alegere personală. E ceva ce vine din inimă, nu este ca în cazul unui club. Este o alegere pe care o va face el însuşi”, a declarat Mbappe, într-un interviu acordat celor de la La Nouvelle Chaîne Ivoirienne.

Mbappe nu se dezice de Camerun, dar spune că viața sa este în Franța.

”Trebuie să vedem legătura pe care o are cu ţara, dacă este mai aproape de Camerun, dacă este mai aproape de Franţa. Eu m-am născut în Franţa, am originile mele care sunt cameruneze.

Dar mi-am petrecut toată viaţa în Franţa. De aceea am ales Franţa”, a mai spus atacantul.

Kylian Mbappe: ”Cu fiul meu va fi altfel”

Mbappe este convins că dacă va avea un băiat, atunci lucrurile vor sta cu totul altfel.

”Dar cu fiul meu va fi altfel. Poate că voi locui în Camerun sau el va avea o legătură mai mare cu Camerunul şi, prin urmare, va alege această ţară. Sau vom fi în Franţa şi el va alege Franţa.

Dar este o alegere pe care o va face el. Eu nu vreau să-i spun să facă ceva, pentru că este o alegere personală. Voi fi doar tatăl său şi nu voi fi altcineva care să-i spună să facă sau să nu facă ceva.

Este o alegere personală. Sunt sigur că o va lua pe cea potrivită, pentru că sunt sigur că va veni din inima sa”, a conchis Kylian Mbappe.

Kylian Mbappé a petrecut trei zile în Camerun. În primele două zile ale vizitei sale, joi și vineri, în capitala Yaoundé, campionul mondial 2018 a vizitat o școală pentru copii surzi și cu deficiențe de auz pe care o finanțează și fundația sa, apoi a avut o întâlnire cu premierul Joseph Dion Ngute, cu scopul de a discuta despre proiectele de ajutor în Camerun, conform anturajului său.

Kylian Mbappe a debutat în naționala Franței în anul 2017. 40 goluri în 70 apariții are atacantul în tricoul europenilor, cu care a câștigat Cupa Mondială din 2018.

Urmăriți Playsport.ro și pe