Kylian Mbappe, în conflict deschis cu Federația Franceză. De ce este dispus să piardă o sumă importantă

Radu Bordei 20.09.2022, 14:26
Kylian Mbappe, în conflict deschis cu Federația Franceză. De ce este dispus să piardă o sumă importantă

Kylian Mbappe este noul lider al naționalei Franței, vedeta în jurul căruia se va strânge echipa la Campionatul Mondial. Cu toate acestea, atacantul de 23 de ani se află în conflict cu șefii Federației. Totul a pornit de la drepturile de imagine.

Kylian Mbappe, scandal cu Federația. „Nu este normal ceea ce se întâmplă”

Atacantul celor de la PSG este prezent la lot, pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Austria și Danemarca. Dar suporterii nu îl vor vedea pe fotbalist la evenimentele și ședințele foto dedicate sponsorilor naționalei. Fotbalistul de 23 de ani de ani este certat cu șefii Federației încă din primăvară. Acesta nu este de acord cu modul în care responsabilii federali gestionează drepturile de imagine ale fotbaliștilor. Aceștia nu au aproape niciun cuvânt de spus și nu se pot opune asocierii cu anumite branduri. În plus, veniturile din aceste activități sunt împărțite egal, deși doar anumițiti jucători sunt folosiți ca imagine.

De aceea, din martie, Mbappe a început să boicoteze astfel de evenimente. Cum nu este o regulă, nu are cum să fie pedepsit de nimeni. Dar va pierde bonusul de 25.000 de euro la fiecare partidă a naționalei Franței. Mai grav pentru federali este că Mbappe nu se va prezenta nici la fotografia oficială a naționalei.

Avocata lui Kylian Mbappe a transmis că nu este normal ca un jucător să își cedeze drepturile de imagine către echipa națională a Franței, apoi să fie condiționat de anumite acțiuni la care trebuie să ia parte.

Cristiano Ronaldo, detronat din fruntea topului celor mai bine plătiți fotbaliști din lume. Cum l-a depășit Mbappe

Atacantul francez beneficiază de salariul uriaș încasat de la PSG. Ca să îl păstreze, șeicii care dețin clubul francez îi plătesc o sumă astronomică, 105 milioane de dolari. Această remunerație îl face să devină cel mai bine plătit fotbalist, ajutat și de cele 20 de milioane luate din diversele contracte de publicitate.

Salariul lui Mbappe este dublu față de cel al lui Ronaldo, de 52 de milioane de dolari. Dar lusitanul își domină rivalii la capitolul încasări din afara fotbalului, cu aproximativ 60 de milioane de dolari încasate. Asta îl duce pe locul doi în topurile veniturilor. CR7 este în continuare peste rivalul lui, Leo Messi. Acesta întregește topul, cu un salariu de 62 de milioane, plus aproximativ 48 de milioane de dolari din contracte.

Neymar este de abia pe 4, cu venituri totale de 91 de milioane de dolari. În top 10 se regăsește și un fotbalist din afara Europei, Andres Iniesta. Veteranul de 38 de ani ia un salariu de 23 de milioane din Japonia. PSG este singura echipă în top 10 cu mai mult de un fotbalist.

Urmăriți Playsport.ro și pe