Kyros Vassaras, prima reacție după gafele uriașe de arbitraj din etapa asta. ”Vrem să oferim poziția CCA”

Cristian Stan 19.09.2023, 20:29
Kyros Vassaras, prima reacție după gafele uriașe de arbitraj din etapa asta. ”Vrem să oferim poziția CCA”

Numeroși oameni de fotbal au acuzat dur maniera de arbitraj din partida CFR Cluj – Petrolul, 1-0.

La câteva ore de la duleul care a închis etapa cu numărul 9 din Superliga, Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a ținut să reacționeze.

Este Kovacs tras la răspundere?

CFR Cluj a urcat pe locul secund în prima ligă a României, grație victoriei cu 1-0 contra Petrolului Ploiești. Singura reușită a partidei de pe arena dr.Constantin Rădulescu a fost semnată de mijocașul Avonou, în minutul 12.

Nu victoria feroviarilor a fost subiectul ultimelor 24 ore în lumea fotbalului, ci cele două posibile lovituri de pedeapsă pe care Istvan Kovacs le-a neglijat. Prima s-a petrecut la jumătatea primei reprize (min. 24), atunci când goalkeeperul CFR-ului, Sava, l-a împedicat în propriul careu pe Mussi, iar a doua venea în startul actului secund (min.48), atunci când Ajeti îl călca pe Pedro Justianiano.

S-a făcut mare vâlvă în urma deciziilor centralului din Carei, motiv pentru care Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, s-a văzut nevoit să facă unele precizări.

O să oferim public aceste explicații. Nu va fi o conferință de presă, va fi discuția normală cu fazele, pe care o va oferi FRF.ro. Au fost situații controversate și vrem să oferim poziția CCA. Să nu vă așteptați să apară mâine (miercuri)! Va apărea zilele acestea”, a declarat Kyros Vassaras, potrivit iAMSport.

Cei de la Petrolul nu-l mai vor pe Kovacs la centru

Petrolul Ploiești a fost vizibil deranjată de felul în care Istvan Kovacs a arbitrat în partida din Gruia, iar una dintre cele mai vocale voci este președintele Claudiu Tudor. Acesta a transmis, în exclusivitate pentru Playsport, că echipa prahoveană îi va face memoriu la CCA și la UEFA.

Vom cere ca Petrolul să nu mai fie arbitrată de Kovacs. Mergem și la UEFA. Mai întâi către CCA, apoi și către UEFA. Kovacs nu face cinste fotbalului cu un asemenea arbitraj. Eu sunt de acord că mai poți greși, dar să sfidezi așa, să nu te duci tu la VAR. Cu alte cuvinte, ‘fac treaba mică pe tine, nu-mi spui tu mie ce să fac’. De ce mai punem VAR, de ce mai plătim barem? Kovacs aseară și-a luat baremul. Pentru ce?

Băieții trebuie să se concentreze și să înțeleagă că astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple în fotbal. Sperăm să nu mai pățim așa ceva. Noi niciodată nu am ieșit să protestăm asupra arbitrajului, nici antrenorul, nici conducerea. Nu vrem ca fotbalul să se discute la televizor, dar când se întâmplă asemenea nenorociri nu ai cum să taci. Nu ai cum, pur și simplu. Sper să ia o suspendare prin care să fie un exemplu de urmat pentru toți arbitrii.

Știu că arbitrii români nu-l prea agreează pentru atitudine și cum îi tratează pe colegii lui. Am încredere în cei care fac delegări, chiar și în FRF, pentru că ceea ce s-a întâmplat aseară este și imaginea fotbalului românesc. Am încredere că ei nu sunt părtași la așa ceva și nu le convine ce s-a întâmplat la Cluj.

Cu siguranță clubul are o altă stabilitate în acest moment, am început și la copii și juniori să asigurăm alte condiții, clubul este pe un drum bun. Nu vrem să facem afirmații mari, dar încercăm să avem rezultate cel puțin la fel de bune ca anul trecut. Nu vrem avantaje pentru Petrolul, dar nici să fim dezavantajați. Vrem să fie corectitudine”, a declarat Claudiu Tudor, președintele Petrolului, la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe