L-a jignit fără menajamente pe CTP. Omul din anturajul Simonei Halep, declarații tari la adresa gazetarului: „Îmi arăt disprețul total față de el”

Giosanu Catinca / 04.08.2022, 14:57
L-a jignit fără menajamente pe CTP. Omul din anturajul Simonei Halep, declarații tari la adresa gazetarului: „Îmi arăt disprețul total față de el”

Controversatul jurnalist Cristian Tudor Popescu s-a arătat dezamăgit de comportamentul Simonei Halep pe teren, în meciul cu rusoica Anna Kalinskaya. El a criticat-o pe campioana noastră, dar un om din anturajul sportivei din Constanța a avut grijă să îi dea imediat replica.

L-a jignit fără nicio reținere pe CTP

George Cosac, președinte interimar al FR de Tenis, a reacționat dur după ultimele declarații ale lui Cristian Tudor Popescu. Acesta din urmă a desființat-o pe jucătoarea de la malul mării după prima victorie a Simonei Halep la Washington.

Gazerul a afirmat că se simte deranjat de atitudinea Simonei Halep și consideră că sportiva a devenit “dizgrațioasă” din cauza sunetelor pe care le scoate atunci când lovește mingea.

Mesajul transmis de George Cosac

Omul din anturajul Simonei Halep s-a enervat teribil după ce a ascultat declarațiile lui CTP.

În calitate de președinte (interimar) mă simt nevoit să intervin și să-mi arăt disprețul total față de un reputat gazetar și analist politic, care se simte deranjat și consideră că Simona Halep a devenit “dizgrațioasă” cu sunetele scoase în momentul când lovește mingea!

Îmi exprim susținerea față de marea noastră campioană și sper să obțină noi performanțe deosebite cu aceste sunete care o ajută în respirație, atâta timp cât nu sunt interzise.

Majoritatea românilor este alături de Simona. Toți îi țin pumnii strânși!”, a declarat George Cosac, potrivit prosport.ro.

CTP: ”Vocalizele” nu o ajută pe Simona”

Cunoscutul jurnalist este de părere că sunetele pe care dubla campioană de Grand Slam le scoate în timpul meciurilor i-ar putea afecta acesteia concentrarea în mod incorect. Oficialii spun însă altceva.

În afară de greșelile neforțate, mi-au displăcut la Simona, parcă mai mult ca niciodată, țipetele pe care le scoate pe lovitură. Nu sunt icnete scurte, sincrone cu zvâcnetul mișcării, ci „aghhhaaaa…”-uri prelungite, adesea ajungând să se suprapună cu lovirea mingii de către adversară, ceea ce i-ar putea afecta acesteia concentrarea în mod incorect.

Dar nu numai concentrarea adversarei. După părerea mea, aceste strigăte intense și lungi induc celei care le scoate o falsă impresie de forță și eficiență în lovitură (nu dai mai tare, dacă strigi mai tare, și, cu atât mai puțin, mai precis), care se întoarce împotriva ei, psihic vorbind, îndată ce primește înapoi mingi pe care le credea „dărâmătoare”. Pe scurt, „vocalizele” nu o ajută pe Simona, dimpotrivă.

Nu mai vorbesc de aspectul dizgrațios, mai ales prin comparație cu o jucătoare elegantă și silențioasă cum e Cristina Bucșa.”, a scris CTP în Republica.