L-a pus la punct pe Patrick Mouratoglou, antrenorul româncei Simona Halep: „Sunt în dezacord cu tine”

Giosanu Catinca / 23.06.2022, 13:13
L-a pus la punct pe Patrick Mouratoglou, antrenorul româncei Simona Halep: „Sunt în dezacord cu tine”

Francezul Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul Simonei Halep (30 de ani, locul 19 WTA) a intrat în conflict cu rebelul Nick Kyrgios după victoria Simonei Halep de la Bad Homburg. Tehnicianul a fost aspru criticat pentru declarațiile pe care le-a făcut în spațiul public. Ce îl numulțumește pe australianul Nick Kyrgios.

Patrick Mouratoglou, luat la rost de Nick Kyrgios

Antrenorul Simonei Halep a reacționat pe rețelele de socialiare după ce ATP a decis să permită „coaching-ul” în a doua parte a sezonului. El a lăudat decizia oficialilor și a spus că e total de acord cu intrarea în legalitate a acestei practici.

Felicitări, ATP, pentru legalizarea unei practici care a fost folosită aproape la fiecare meci, de decenii încoace! Gata cu ipocrizia!”, a declarat antrenorul Simonei Halep.

O parte dintre antrenori s-au opus deciziei ATP. La fel s-a întâmplat și cu Nick Kyrgios. Australianul i-a transmis i-a transmis un mesaj fostului antrenor al Serenei Williams și speră ca francezul să îi și răspundă.

”Sunt în total dezacord cu tine!”

Jucătorul profesionist de tenis l-a întrebat pe tehnician ce se va întâmpla cu ceilalți sportivi care nu își permit un antrenor.

Sunt în total dezacord cu tine! Tenisul pierde una dintre singurele trăsături unice pe care niciun alt sport nu le avea. Jucătorul trebuia să se descurce singur. Asta era frumusețea. Ce se întâmplă dacă un jucător de top întâlnește un adversar mai slab clasat care nu are sau nu își permite un antrenor?”, este mesajul pe care Nick Kyrgios i l-a transmis lui Patrick Mouratoglou.

Emma Răducanu nu mai are antrenor

Emma Răducanu se numără printre jucătorii profesioniști care nu beneficiază de susținerea unui antrenor. Sportiva cu tată român și mamă chinează a explicat, într-un interviu, de ce nu vrea să angajeze un tehnician care să îi îmbunătățească jocul.

Sincer, mă simt foarte confortabil cu modul în care mă antrenez acum. Nu simt că am nevoie de un antrenor convențional. Simt cum cresc, iar momentan nu mă stresează faptul că nu am un antrenor.

M-am antrenat singură încă de o vârstă fragedă. Am învățat să fiu propriul meu antrenor. Un lucru la care mă pricep foarte bine este înțelegerea jocului, studierea adversarilor.

De multe ori simt că știu deja răspunsurile. Sigur, experiența unui antrenor poate fi utilă, dar în majoritatea timpului știu deja răspunsurile la întrebările pe care le pun”, a spus campioana de la US Open, conform The Sun.