L-au ales pe Toni Petrea, deși vestiarul îl dorea pe Prepeliță. De ce a optat U Cluj pentru varianta fostului antrenor de la FCSB

George Drafta 06.06.2023, 13:42
L-au ales pe Toni Petrea, deși vestiarul îl dorea pe Prepeliță. De ce a optat U Cluj pentru varianta fostului antrenor de la FCSB

Universitatea Cluj a rămas fără antrenor după ce mandatul lui Ioan Ovidiu Sabău s-a încheiat odată cu finala Cupei României, disputată pe 24 mai.

Antrenorului i s-a pus în faţă un obiectiv pentru următorul sezon pe care acesta a considerat că nu îl poate îndeplini cu actuaul lot. Şi astfel, cele două părţi au ajuns la un numitor comun pentru o despărţire amiabilă. Deşi s-a zvonit că favoritul pentru succesiunea lui Sabău este Viorel Moldovan, se pare că până la urmă alesul şefilor de pe Cluj Arena va fi Toni Petrea.

În ciuda faptului că fotbaliştii l-ar fi dorit la echipă pe fostul tehnician al lui FC Argeş, Andrei Prepeliţă. Se pare că motivul pentru care tânărul tehnician a pierdut bătălia pentru funcţia de antrenor al şepcilor roşii ar fi faptul că nu deţine licenţa Pro, conform informaţiilor furnizate de Fanatik.

Andrei Prepeliţă , Copyright: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Andrei Prepeliţă , Copyright: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Jucătorii l-au susţinut pe Prepeliţă

Astfel, potrivit preşedintelui alb-negrilor Radu Constanțea, în acest moment Toni Petrea este favorit pentru a-i prelua pe Chipciu & Co. În contextul unei numiri a lui Prepeliţă, clubul ar fi trebuit să găsească un antrenor cu licenţă Pro. Care să fie paravan al tehnicianului de facto.

Iar o posibilă suspendare venită din partea Comisiei de Disciplină ar fi putut apărea oricând. Deşi a avut susţinerea greilor vestiarului, Dan Nistor şi Alexandru Chipciu, varianta a picat. În ciuda faptului că Prepeliţă asigurase că este dispus să îşi plătească amenzile venite pe numele său.

Toni Petrea
Toni Petrea

Un indiciu al faptului că Toni Petrea a fost luat în calcul pentru banca ardelenilor este acela al transferurilor a doi dintre foştii săi elevi la Universitatea după retrogradarea Chindiei. Daniel Popa şi Doru Popadiuc au semnat cu formaţia clujeană. Iar lor li s-a alăturat şi Bogdan Mitrea, venit de la Universitatea Craiova.

A treia echipă de Superligă pentru Petrea

U Cluj este a treia echipă de primă divizie din cariera de principal a lui Toni Petrea, începută în vara lui 2020. Atunci el a preluat conducerea tehnică a celor de la FCSB. De care s-a despărţit în vara anului următor. A revenit la conducerea roş-albaştilor după mai puţin de 6 luni, terminându-şi mandatul în vara lui 2022. Ulterior a preluat Chindia, pe care a luat-o de pe ultimul loc şi nu a reuşit în cele din urmă să o salveze de la retrogradare.

Urmăriți Playsport.ro și pe