La FC Barcelona ca pe vrema Cooperativei din Divizia A. Președintele Joan Laporta a intrat peste arbitrii care au oficiat „El Clasico”

George Drafta 17.10.2022, 14:25
La FC Barcelona ca pe vrema Cooperativei din Divizia A. Președintele Joan Laporta a intrat peste arbitrii care au oficiat „El Clasico”

A fost supărare mare în tabăra catalanilor după eşecul din El Clasico. Înfrângerea fost greu digerată de întreaga suflare blau-grana care a trăit şi dezamăgirea remizei cu Inter Milano de la mijlocul săptămânii.

Cel mai afectat a fost se pare Joan Laporta, preşedintele clubului. Acesta nu a îndurat umilinţa din partea rivalei şi a identificat principalii vinovaţi pentru eşecul de pe Santiago Bernabeu. Şeful Barcei a mers după ultimul fluier în cabina arbitrilor pentru a le reproşa deciziile luate pe parcursul întâlnirii.

Cel mai mult l-a deranjat neacordarea unei lovituri de pedepasă după un presupus fault asupra lui Lewandowski. Centralul Jose Sanchez nu a scăpat de furia lui Laporta conform celor de la ESPN. După acest incident şeful de pe Camp Nou îşi va afla pedeapsa din partea comisiilor care vor analiza cazul.

„Rămâne de văzut ce sancțiune ar putea primi Joan Laporta pentru vizita neașteptată în vestiarul arbitrilor, dar este destul de clar că nu va primi doar un simplu avertisment”, a fost interpretarea făcută de cei de la AS.

Laporta a fost extrem de nemulţumit de prestaţia brigăzii de arbitri din El Clasico
Laporta a fost extrem de nemulţumit de prestaţia brigăzii de arbitri din El Clasico

Săptămână de coşmar

Ieşirea din fire a lui Laporta a fost generată şi de semieşecul în faţa lui Inter care a compromis în mare parte calificarea în optimile Ligii Campionilor. La acesta s-a adăugat şi prima înfrângere în acest sezon, tocmai în El Clasico. Iar înfrângerea i-a făcut pe oamenii lui Xavi să cedeze prima poziţie a clasamentului.

„O săptămână îngrozitoare, în condițiile în care Barca este ca și eliminată din Liga Campionilor. Echipa n-a avut spirit în El Clasico, n-a propus nimic diferit, iar Madridul a luat trei puncte fără emoții. A fost un meci plin de greșeli și de erori în defensivă.

Am avut o echipă Barca din porțelan, fără intensitate, fără suflet pe Bernabeu, un stadion care a fost într-o petrecere constantă. Cei 500-600 de fani ai Barcelonei au suferit serios, în timp ce Modric și Benzema se distrau de minune într-un colț”, au apreciat cei de la sport.es.

Barcelona a avut parte de un sezon 2021-2022 complet nereuşit în care l-a pierdut pe Messi şi a fost eliminată ruşinos din grupele Ligii Campionilor. Venirea lui Xavi a adus din nou speranţele pentru suporteri. Care îşi doresc să îi vadă din nou pe favoriţii lor în vârful fotbalului european.

Busquets & Co încearcă să îşi ia revanşa în faţa fanilor pe care i-au dezamăgit în săptămâna precedentă. Vor avea ocazia să o facă atât în etapa intermediară, contra lui Villarreal, dar şi în weekend, în confruntarea cu Athletic Bilbao.

Urmăriți Playsport.ro și pe