„La școală îmi spuneau șchioapa”. Povestea emoționantă a campioanei cu un singur picior, care sfâșie inimi în toată lumea

Marian Cărăvan 09.01.2021, 15:45
„La școală îmi spuneau șchioapa”. Povestea emoționantă a campioanei cu un singur picior, care sfâșie inimi în toată lumea

Cât de puternic este un om? Chiar și atunci când primește o lovitură de la viață. Un accident a mutilat-o pe când avea doar șapte ani, dar asta nu a împiedicat-o să-și urmeze visul. E povestea emoționantă a campioanei cu un singur picior, care sfâșie inimi în toată lumea.

Povestea emoționantă a campioanei cu un singur picior

Avea doar șapte ani, când a fost lovită de un camion. Un accident groaznic, care a lăsat-o fără piciorul drept. Începea povestea emoționantă a campioanei cu un singur picior, care sfâșie inimi în toată lumea. O poveste care inspiră și care a devenit virală. Gui Yuna este o adevărată luptătoare. Batjocorită la școală de copii, care îi luau cârja și o făceau să cadă, o numeau „șchioapă” sau „pisică cu trei picioare”, Gui Yuna a îndurat abuzul verbal și, uneori, abuzul fizic. A trebuit să lupte și cu prejudecățile oamenilor, care o priveau ca pe o ciudată.

Gui a fost crescută în orașul Nanning doar de către mama sa. Tatăl său nu a mai apucat să o vadă, întrucât a murit înainte ca Gui să se nască. O adevărată luptătoare, Gui Yuna și-a transformat handicapul în atu. S-a aflat printre participantele la Jocurile Paralimpice de la Atena 2004, în proba de săritură în lungime, clasându-se pe locul 7. A fost prezentă și patru ani mai târziu, la Beijing. Recent, a decis să participe la concursuri de culturism. O dovadă a curajului și a încrederii în sine. Gui Yuna a izbândit! A câștigat marele premiu, în ciuda handicapului său.

„Poate că nu am câștigat datorită profesionalismului sau a mușchilor, ci datorită încrederii și a curajului de a urca pe scenă și de a mă arăta în fața tuturor.

În școală, eram numită ‘șchioapă’ sau ‘pisică cu trei picioare’. De cele mai multe ori, era vorba de un limbaj abuziv și, uneori, abuz fizic. Prima dată când m-au făcut să cad am plâns, dar am început să mă obișnuiesc cu ideea. M-am gândit că mă pot batjocori cât vor, pentru că am o inimă curajoasă”, a spus sportiva.

Pana sa devina campioana la culturism, Gui Yuna a participat la Jocurile Paralimpice
Pana sa devina campioana la culturism, Gui Yuna a participat la Jocurile Paralimpice

Povestea sa a apărut în presa internațională

„Ochii i s-au umplut de lacrimi lui Gui Yuna, în timp ce povestea cum și-a pierdut piciorul drept după un accident și modul în care era batjocorită la școală de copii, care îi luau cârja pentru a o face să cadă.

Acum nu și-ar mai permite. Sportiva de 35 de ani a câștigat premiul la culturism, iar fosta participantă de la Jocurile Paralimpice are o poveste care inspiră și care a devenit virală în China”, scrie Channel News Asia.

Gui Yuna s-a luptat cu prejudecățile oamenilor: „Îmi spuneau că le afectez imaginea”

Gui Yuna, acum în vârstă de 35 de ani, s-a retras din competiții în 2017 și a încercat să ducă o viață normală. Dar s-a lovit de prejudecățile oamenilor, care o priveau ca pe o ciudată. A fost respinsă la job-urile la care a aplicat.

„Îmi spuneau că le afectez imaginea. Am încercat la peste 20 de companii și toate au spus același lucru”, spune Gui Yuna.

Gui Yuna și-a spus povestea în presa internațională. Povestea emoționantă a campioanei cu un singur picior, care sfâșie inimi în toată lumea. O poveste ca o lecție de viață pentru noi toți.

„Mulți oameni spun că soarta a fost nedreaptă cu mine, dar nu cred. Sunt recunoscătoare pentru că am avut aceste greutăți. De ce spun asta? Pentru că așa am reușit să cresc, am devenit mai puternică și m-au făcut să fiu ce sunt azi”, a mai spus Gui Yuna.

Urmăriți Playsport.ro și pe