La un pas de bătaie sub ochii lui Ion Țiriac! Lucrurile au degenerat la FRT și miliardarul a răbufnit: „Dă-l afară!”

Giosanu Catinca / 26.07.2021, 22:17
La un pas de bătaie sub ochii lui Ion Țiriac! Lucrurile au degenerat la FRT și miliardarul a răbufnit: „Dă-l afară!”

Ion Țiriac, unul dintre marile nume ale sportului românesc dar și un reprezentant de seamă al mediului de afaceri, continuă să țină primele pagini ale ziarelor. Numele lui este din nou pe buzele tuturor. Afaceristul a luat o decizie de ultimă oră! Lucrurile au degenerat la Federația Română de Tenis (FRT), iar miliardarul a răbufnit la adresa celor care fac parte din Adunarea Generală a FRT.

Ion Țiriac și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Tenis

Ion Țiriac nu a mai rezistat și și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Tenis.

Mi-am depus mandatul astăzi. Eu cu ceva timp în urmă am spus că e de datoria mea morală după o viaţă petrecută în tenis să candidez la funcţia de preşedinte pentru un timp limitat. Din păcate, timpul limitat (n.r. – 6 luni) s-a prelungit pentru că federaţia a fost năpăstuită de 1.000 de procese din diferite raţiuni. MTS a interpretat greşit o lege şi nu avea voie să o facă… dar noi am câştigat procesul la cea mai înaltă instanţă. Mai exact ne-am câştigat dreptul de a fi refinanţaţi pentru aceşti trei ani în care FRT nu a fost finanţată deloc. Dar în toţi aceşti ani, fără fonduri guvernamentale, această federaţie s-a ţinut în picioare.”, a declarat Ion Ţiriac în faţa membrilor Adunării Generale, conform înregistrării video a şedinţei publicate pe contul oficial de Facebook a FRT.

După ce și-a anunțat demisia, Ion Țiriac a explicat ce îi lipsește Federației Române de Tenis și i-a transmis un mesaj succesorului său. Mai precis, a subliniat ce va trebui să facă noul președinte.

Lucrurile au degenerat în timpul discursului lui Ion Țiriac

În cadrul conferinței cu pricina a existat și un incident nu tocmai plăcut. Reprezentantului clubului de tenis Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, i-a fost smuls microfonul din mână. Asta, în timp ce vorbea despre cei care fac parte din Adunarea Generală a FRT.

După ce a recurs la gestul cu pricina, Marius Vecerdea l-a criticat pe Ion Țiriac:

Am o simplă calitate de pasionat al tenisului… şi e o mare ruşine, domnule Ţiriac, să nu menţionaţi centrul regional din Sibiu, o investiţie foarte mare. Lăsaţi-mă să vorbesc. Pentru că am avut aici un personaj care a vorbit 24 de minute în calitate de demisionar (n.r. – Ion Ţiriac). Lăsaţi-mă să răspund la minciunile pe care le-a debitat. Raportul de activitate nu cuprinde una dintre cele mai mari investiţii din tenis făcute din bani privaţi complet. Tenis Club Pamira este printre cluburile care plătesc cei mai mulţi bani la stat. Este o bătaie de joc să ne chemaţi aici fără să ne trimiteţi bilanţul… Ce faceţi cu federaţia asta? Nimic, zero, zero, zero… păi, nu vă e ruşine?”, a spus Vecerdea.

Ulterior, un alt membru în Adunarea Generală a intervenit și i-a confiscat lui Vecerdea microfonul.

Oprește ședința și dă-l afară.”, a reacționat Țiriac.