Ladislau Boloni comentează transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr: „Campionatul din Arabia Saudită este la nivelul celor din Europa”

Robert Zanfir 05.01.2023, 17:54
Ladislau Boloni comentează transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr: „Campionatul din Arabia Saudită este la nivelul celor din Europa”

Ladislau Boloni (69 de ani) este convins că Ronaldo nu va avea probleme de adaptare în Arabia Saudită. Antrenorul român l-a promovat pe atacantul portughez în fotbalul mare, la Sporting Lisabona. Ex-selecționerul României nu se declară surprins de alegerea starului trecut pe la Real Madrid, Juventus sau Manchester United.

După un turneu final ratat, Cristiano Ronaldo a făcut o mutare surprinzătoare pentru cei mai mulți dintre fanii săi. A ales oferta celor de la Al Nassr, deși nu a dus lipsă de interes din partea marilor echipe europene. Starul portughez s-a făcut de râs la prezentarea oficială. A crezut că a ajuns în Africa de Sud. Se poate spune că gafa face toți banii. 200 de milioane de dolari va câștiga portughezul pe sezon, în cei trei ani în Saudia.

Ladislau Boloni comentează transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr

Cum era de așteptat, despre plecarea lui Cristiano Ronaldo din fotbalul european a vorbit și Ladislau Boloni. Românul l-a promovat la Sporting Lisabona. Acum spune că alegerea este una naturală. Fostul mare jucător al României este convins că fotbalul din Arabia Saudită este la nivelul mediu al fotbalului european. Boloni a antrenat în Saudia în 2015, atunci când a pregătit-o pe Al Ittihad.

„Sunt sigur că nu vor exista probleme în ceea ce privește gradul de implicare și motivația. Arabia Saudită este principala forță a fotbalului din acea zonă. Bineînţeles, nu o putem compara cu ligile de top din Europa.

Aș zice că este la nivelul unor campionate bune spre medii. Spre exemplu, în ceea ce privește numărul de spectatori din tribune, campionatul din Arabia Saudită este peste cel din Belgia. Succesul organizării Cupei Mondiale în Qatar va deschide cu siguranță multe uși fotbalului din zona arabă.

Știu că au ambiții mari și cred că le pot îndeplini și fără scandal, cum a fost cazul în Qatar. În plus, acum îl au de partea lor pe Ronaldo. Asta înseamnă că toată Portugalia le e alături. Nu e puțin lucru”, a declarat Ladislau Boloni pentru Nemzetisport.

Ronaldo: „Sunt un jucător unic!”

Cristiano Ronaldo a debordat de încredere în momentul transferului la Al Nassr. Spune că merită toți banii, pentru că este un jucător unic.

„Contractul meu e unic pentru că sunt un jucător unic, e bine să mă aflu aici, am doborât toate recordurile acolo. Nu îmi pasă de ce spune lumea, în ziua de astăzi fotbalul a evoluat și e foarte competitiv.

Nu este finalul carierei mele. Pentru mine e o oportunitate nu doar în fotbal, dar și să schimb mentalitatea noii generații. Nu mulți știu, dar multe cluburi din Europa, Brazilia, Australia, SUA, chiar și Portugalia, au încercat să mă transfere, dar mi-am dat cuvântul clubului.

E o provocare să ajut cu experiența mea să câștigăm puncte, vreau să ofer o viziune diferită asupra țării, fotbalului, de aceea am acceptat această oportunitate”, a declarat lusitanul la conferinţa de presă organizată de noul său club.

Urmăriți Playsport.ro și pe