Laude pentru Gică Hagi din partea unui rival din Liga I: „E ceva unic pentru România! Nu se va mai naște ca el”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 02.12.2021, 20:20
Laude pentru Gică Hagi din partea unui rival din Liga I: „E ceva unic pentru România! Nu se va mai naște ca el”

Mihai Iosif a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Gică Hagi înaintea meciului dintre Farul Constanța și Rapid, din etapa cu numărul 18 din Liga 1. În meciul tur de pe Arena Națională, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0.

Gică Hagi, elogiat de Mihai Iosif înaintea meciului direct

Înaintea meciului de la Ovidiu de sâmbătă, cele două echipe sunt despărțite de numai două puncte în clasament. Pe lângă argumentul luptei acerbe pentru un loc în play-off, Mihai Iosif a dezvăluit că orice meci contra lui Gică Hagi are o însemnătate aparte pentru el.

Hagi e ceva unic pentru România. Are o echipă care joacă un fotbal frumos, o echipă foarte bună. Am spus acum câţiva ani că un nou Hagi nu cred că se va naşte, cel puţin cât eu voi trăi”, a spus antrenorul Rapidului la conferința de presă.

De asemenea, Iosif a analizat și meciul contra Farului Constanța. Tehnicianul formației din Giulești se așteaptă la un duel extrem de dificil la malul mării, dar este optimist că jucătorii săi vor face un meci bun.

Jucăm cu o echipă care practică un fotbal ofensiv, colegă de clasament. Sperăm să obţinem un rezultat favorabil. Noi mergem la toate meciurile la victorie. La noi încărcătură mare e non-stop. Ne simţim încrezători şi sperăm să ţinem pasul cu plutonul fruntaş.

E un campionat extrem de echilibrat, în care sunt două sau maxim trei echipe care încearcă să se distanţeze, în rest este un pluton de 7-8 echipe care se luptă pentru celelalte locuri din play-off. Echipele sunt de valori apropiate, nu cred că e nimeni conjunctural acolo”, a mai declarat Mihai Iosif.

Replica „Regelui” după controversele de la meciul Gaz Metan – Farul

În etapa trecută Farul Constanța a obținut un egal extrem de controversat în deplasare cu Gaz Metan Mediaș. Echipa lui Hagi a egalat în prelungirile meciului în urma unui penalty extrem de contestat de gazde.

„Regele” s-a apărat spunând că golul medieșenilor a fost marcat dintr-o poziție de offside. De asemenea, Hagi și-a criticat adversarii după meci pentru faptul că aceștia au practicat „anti-fotbal” în viziunea sa.

Plecăm cu un punct și asta e. Am schimbat sistemul în repriza a doua, am schimbat mijlocul și atacanții. A trebuit să schimb. Ăștia suntem, nu întotdeauna poți găsi jucătorii pe care-i dorești la ce buget avem noi. Bine, nu mă plâng de buget.

Am înțeles că a fost ofsaid la golul lor, să începem așa. A fost penalty la Jefte, dacă l-a călcat pe el, așa am auzit.

Eu n-am fost lângă ei, eu știu că echipa mea a încercat să joace, dar a întâlnit un adversar care n-a vrut să joace. Am băgat puști de 2004, de 2006, am vrut să câștigăm. Scuzați-mă, să ne dai patru minute prelungiri când s-au făcut 10 schimbări și s-a stat de șapte ori câte două minute pe teren, nu e normal.

Asta e, mergem înainte, facem ce putem mai bine. Câteodată putem, câteodată nu. Nu-i problema noastră că adversarul e nemulțumit. Eu nu trebuie să fac scandal, eu trebuie să fiu preocupat ca jucătorii mei să facă fotbal, să avem ritmul jocului.

Avem vreo 40 de minute jucate efectiv. După, avem pretenții, păi trebuie să jucăm mai mult. În Germania sunt două-trei faulturi într-un meci, au ajuns la 60 de minute de joc efectiv”, a declarat Gică Hagi.

Ne dorim să fim în play-off, dar una e dorința, alta e putința. Ne luptăm. Eu am văzut lotul lui Gaz Metan, de 30 de jucători foarte buni, talentați. Toate echipele se luptă, toate își doresc acolo sus, vom vedea care vor intra”, a declarat Gică Hagi la finalul meciului cu Gaz Metan Mediaș.

Sursă foto: Inquam Photos / Stefan Constantin