Laurențiu Reghecampf, avertisment pentru jucători după U Craiova – FC Botoșani 1-2. „Sunt prea poeți, nu pot să trec cu vederea!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.08.2021, 21:57
Laurențiu Reghecampf, avertisment pentru jucători după U Craiova – FC Botoșani 1-2. „Sunt prea poeți, nu pot să trec cu vederea!”

Înfrângere pentru Laurențiu Reghecampf la primul meci în Liga 1 după patru ani. Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu cu FC Botoșani în etapa a treia a Ligii 1, scor 1-2. Oltenii au intrat în avantaj la pauză, grație golului marcat de brazilianul Gustavo în minutul 40.

Laurențiu Reghecampf a pierdut primul meci de la revenirea în Liga 1

Echipa antrenată de Marius Croitoru a revenit însă senzațional în partea secundă. Ongenda în minutul 49 și Papa în minutul 53, cu o execuție formidabilă, au adus victoria moldovenilor, care urcă astfel până pe locul 3 în Liga 1, cu 7 puncte în 3 meciuri. De partea cealaltă, Universitatea Craiova se află doar pe locul 12, având doar 3 puncte și un golaveraj de 3-6.

A fost primul meci în campionat pentru Reghecampf pe banca echipei din Bănie. Și o nouă dezamăgire după eliminarea din Conference League în fața albanezilor de la KF Laci. După meci, antrenorul de 45 de ani a spus că este o înfrângere foarte dureroasă pentru toată lumea de la Craiova. El a criticat faptul că jucătorii săi au primit foarte ușor cele două goluri. De asemenea, Laurențiu Reghecampf a spus că mai are nevoie de câteva transferuri și va avea discuții în acest sens cu conducerea clubului în zilele următoare.

E dureros pentru toată lumea. Două reprize total diferite. O primă repriză foarte bună, am controlat jocul și am și marcat. În repriza a doua intrăm și avem 10 minute foarte slabe, adversarul marchează 2 goluri. Nu ar trebui să se întâmple la o echipă de nivelul ăsta. Le-am spus jucătorilor că nu am cum să trec cu vederea. Așa e în fotbal, ai ocazii, dar toată lumea rămâne cu ultima impresie. Aceea că ai pierdut meciul. Eu zic că azi am avut și puțin ghinion, portarul lor a salvat incredibil. Dar se întâmplă, pe mine mă deranjează altceva. Știu că avem calitate, trebuie să fim mult mai concentrați. Trebuie să ne concentrăm pe faza de apărare și pe anumite momente în care primim gol foarte ușor.

Laurențiu Reghecampf: „Sunt prea poeți, nu pot să trec cu vederea!”

Papa a avut o execuție foarte bună. Nu asta e problema, dar în situația respectivă suntem undeva la 6 contra 3. Nu ar fi trebuit să se întâmple asta. Trebuie să se ducă spre minge, să blocheze. Suntem prea poeți în 16 metri. Nu ai voie, trebuie să pui piciorul să blochezi. Noi invităm adversarul să ne dea gol și acest lucru nu o să se mai întâmple. O să avem săptămâna aceasta niște discuții și vedem ce putem să facem. Mai avem nevoie de anumiți jucători. Toată lumea e de acord cu acest lucru, în special patronul echipei. Dar lucrurile acestea nu se pot face peste noapte. Un jucător de calitate trebuie găsit.

Nu știu de nicio discuție cu Andrei Vlad. Eu am spus că e un portar de valoare, portarul echipei naționale și cred că e interesant pentru orice echipă.
Nu mi-a fost teamă să îl bag pe Vînă. Mi-a spus că a făcut toată pregătirea cu Steaua și știam ce poate. Dar mai are nevoie de timp și el.

Eu cred că anumite cartonașe s-au dat foarte ușor, nu știu. Nu le-am văzut. O să muncim foarte bine săptămâna această și o să îndreptăm lucrurile”, a declarat Laurențiu Reghecampf la finalul meciului.

Ionuț Vînă a debutat la Universitatea Craiova

Ionut Vînă a debutat la Universitatea Craiova la doar o zi după ce a fost prezentat oficial. El a declarat după meci că echipa sa a arătat un nivel bun de joc în prima repriză, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat și după pauză. Vînă a mărturisit că nu are încă cel mai bun ritm de joc, dar speră să îmbunătățească acest aspect.

Mă simt rău acum. Din foarte multe puncte de vedere. Meciul din seara asta nu ne-a ieșit cum ne doream. Am avut o primă repriză bună, dar după ce am ieșit de la cabine nu am mai fost concentrați, le-am lăsat spații. A venit acel prim gol și asta ne-a cam dereglat un pic. După care o faza fixă, la fel lipsă de concentrare și din păcate au marcat din nou.

Ratăm, asta se poate întâmpla oricui, dar trebuie să muncim să ajungem mai mult la poartă și să încercăm să înscriem mai mult. E rău că primim goluri, dar trebuie să muncim mai mult la antrenamente și să nu mai facem aceleași greșeli. Mi-a zis Mister că o să mă bage. Încă nu am ritm de joc, o să muncesc din ce în ce mai mult la antrenament și ușor-ușor o să îmi întru și eu în ritm. Avem o săptămâna în care putem să ne pregătim mult mai bine. Am ieșit din Europa și acum avem timp. Trebuie să ne reglăm și să arătăm altfel în meciul cu Voluntari”, a spus și Ionuț Vînă.

Marius Croitoru a spus că tot meritul pentru victorie le aparține jucătorilor

Marius Croitoru și-a felicitat jucătorii pentru această victorie, spunând că meritul este al lor în totalitate, mai ales în contextul în care partid s-a disputat în condiții extreme. De asemenea, antrenorul lui FC Botoșani a vorbit și despre situația lui Ongenda, cel care a făcut un meci extrem de bun la Craiova.

A fost o atmosferă frumoasă, îmi felicit băieții, e numai meritul lor. E incredibil de greu cu căldura. Îmi e greu să vorbesc, cred că am slăbit vreo 2-3 kilograme.
E greu să ții ritmul de la 3 la 3 zile. Am luat gol în inferioritate numerică, atunci când jucătorul nostru era afară. Până atunci ne-am închis foarte bine. În repriza a 2-a prospețimea și-a spus cuvântul, mai ales cu această căldură. 40 de grade, ceva incredibil. Ne dă Dumnezeu putere și înțelepciune să facem alegerile potrivite și nu trebuie să mai repet eu, de la Botoșani nu pleacă nimeni fără să avem ceva în loc. Am învățat din aceste lucruri. E greu să îi faci unui jucător contract pe 1-2 ani și după niște rezultate bune să aibă oferte. Noi ca echipa avem nevoie de ei și după jumătate de an pot semna deja cu orice altă echipă.

Nu mi-a fost teamă să îi folosesc pe Chindriș și Florescu. Dacă au făcut-o la Tokyo, la Craiova nu aveau cum să nu o facă.

Pe Ongenda nu trebuie să îl țin eu, ci patronatul. Ei fac contracte. Sumele de bani și contractele nu sunt treaba mea. Suntem bine ancorați în realitate, am plecat în cantonament cu 17 jucători. Tot ce am adus, am adus în ultimele 2-3 zile ale cantonamentului. Ne este greu, nu suntem la nivelul la care mi-aș dori să fim. Dar e important să adunăm puncte în acest început de campionat. Suntem în grafic”, a declarat Marius Croitoru după victoria de la Craiova.