LeBron James a luat Zmeura de Aur la Gala Premiilor Oscar. Pentru ce rol a primit distincția cuvenită celui mai slab actor

Olteanu Ștefan / 28.03.2022, 15:04
LeBron James a luat Zmeura de Aur la Gala Premiilor Oscar. Pentru ce rol a primit distincția cuvenită celui mai slab actor

Sâmbătă, 26 martie, cu doar o zi înainte de Gala Premiilor Oscar, Lebron James a luat Zmeura de Aur pentru cel mai slab actor în cadrul nu la fel de renumitei gale „Razzie Awards”. Superstarul lui Los Angeles Lakers din NBA a primit respectivul trofeu pentru rolul interpretat în remake-ul filmului Space Jam, intitulat „O nouă moștenire”.

Filmul „Space Jam: A New Legacy”, un dezastru total în opinia criticilor de la „Razzie Awards”. LeBron James a luat Zmeura de Aur și privește cu invidie către Gala Premiilor Oscar

Zmeura de Aur este opusul a ceea ce înseamnă Gala Premiilor Oscar, iar în 2022, premiul pentru cel mai slab actor i-a fost oferit lui LeBron James, superstarul lui Los Angeles Lakers din NBA.
Renumitul baschetbalist a jucat în vara anului 2021 în prima producție cinematografică. El s-a ales cu rolul principal în remake-ul animației Space Jam. Varianta inițială a filmului a fost produsă în 1996 și l-a avut în prim-plan pe Michael Jordan, o adeverată stea în lumea sportului mondial la acea vreme.

În schimb, în remake, rolul de actor principal i-a aparținut lui LeBron James. Cu starul lui Los Angeles Lakers în centrul atenției, producția cinematografică nu a beneficiat de același succes și a fost aspru criticată încă de la lansare.

Astfel, regizorul filmului original, Joe Pytka, declara în iulie 2021:

Adevărul este că LeBron nu este Michael. LeBron e un atlet incredibil și un actor bun, dar pălește în comparație cu Michael Jordan în ceea ce privește varianta originală a filmului. Mai ales pentru că primul Space Jam este inspirat din viața reală a lui MJ”, spunea Joe Pytka, potrivit Buzz Feed News.

Iar pe 26 martie 2022, la gala „Razzie Awards”, filmul „Space Jam: A New Legacy” s-a ales cu mai multe premii negative. LeBron James a luat două dintre ele, respectiv Zmeura de Aur pentru „cel mai slab actor” și Zmeura de Aur pentru „cel mai slab cuplu ecranizat”.

De asemenea, filmul în care a jucat LeBron a luat și premiul pentru „cel mai prost remake, Rip-off sau Sequel”. Space Jam 2 a fost la un pas să ia și premiul pentru „cea mai proastă imagine”, însă a fost depășit de „Diana The Musical”.

LeBron James nu este primul star din NBA care câștigă Zmeura de Aur

Premiile Zmeura de Aur sunt acordate în urma voturilor, care sunt exprimate online de cei aproape 1.000 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation.
John J. B. Wilson a înfiinţat aceste premii în 1981, cu scopul de a parodia premiile Oscar şi de a ironiza cele mai slabe producţii, scenarii şi prezenţe scenice din industria cinematografică americană.

LeBron James nu este, însă, primul star din NBA care câștigă Zmeura de Aur. Dennis Rodman, fost star la Chicago Bulls în aceeași perioadă cu Michael Jordan a câștigat trei premii Zmeura de Aur. De asemenea, Shaquille O’Neal a primit și el o dată acest premiu.

Revenind la „Space Jam: A New Legacy”, LeBron James a spus într-un interviu pentru Entertainment Weekly că s-a gândit inițial să refuze propunerea regizorului:

Pe vremea când eram mai tânăr, o parte din mine se gândea: Space Jam a fost atât de bun, cum aș putea să depășesc asta? Întotdeauna vor exista discuții despre un LeBron care încearcă să facă tot ce a făcut Michael. Dar cu cât îmbătrănesc mai mult, cu atât știu mai bine cine sunt. Știu ce mă reprezintă. Space Jam e ceva creat de Mike și este al lui. Am acceptat asta cu multă responsabilitate”, declara LeBron.

Potrivit celebrei baze de date „Internet Movie Database”, filmul „Space Jam: A New Legacy” are o notă medie de 4.4, dintr-un total de peste 67.000 de voturi.

“Tatăl” surorilor Williams, premiul Oscar pentru rolul din “King Richard”. Discursul emoționant al lui Will Smith.