Lecția de management a lui Gică Hagi. Bugetul infim cu care a câștigat campionatul cu Viitorul și cum vrea să le îngenuncheze pe CFR și FCSB cu Farul

Robert Zanfir 09.02.2023, 00:25
Lecția de management a lui Gică Hagi. Bugetul infim cu care a câștigat campionatul cu Viitorul și cum vrea să le îngenuncheze pe CFR și FCSB cu Farul

Gică Hagi (58 de ani) a dezvăluit bugetul infim pe care l-a avut Viitorul (actuala Farul Constanța – n.r.) în sezonul în care a luat titlul. Fostul mare fotbalist al României este convins că poate repeta performanța și cu Farul.

Gică Hagi este iar „Rege”. S-a cocoțat pe primul loc al Superligii și anunță că nu mai vrea să fie detronat. Victoriile cu FCSB, 3-2, și cu Universitatea Craiova, 2-1, îi dau dreptate. Dobrogenii au cel mai bun atac din Liga 1 și îl au pe Denis Alibec. Al treilea golgheter al campionatului.

Lecția de management a lui Gică Hagi

Cu 51 de puncte, Farul este la un pas peste campioana CFR Cluj. Gică Hagi are suficiente motive să viseze la un nou titlu. Spune că a găsit calea prin care se poate bate cu bugetul uriaș al celor de la CFR Cluj. Managerul Farului a dezvăluit și suma infimă pe care a avut-o la dispoziție în 2017, atunci când a câștigat campionatul cu Viitorul.

„Eu știu că CFR are buget de 18 milioane de euro, plătește 30.000 pe lună salariu și a plătit bani pentru transferuri. Farul Constanța nu a cheltuit niciun leu pentru transferuri, a luat doar jucători liberi, resuscitează jucători, așa cum se spune, și a jucat cu 4-5 jucători sub 20 de ani. Cu tot cu bonusuri, brut, două milioane de euro (n.r.- bugetul anual al Farului).

E un buget pentru a rămâne în prima ligă. Să audă și Florin (n.r.- Bratu), să vadă că se poate. Nu e mic, pentru mine e foarte bun, am făcut față, am știut să aduc jucători și mă bat la campionat. Când am câștigat campionatul, am avut buget de 1,5 milioane de euro brut! Am avut 5 salarii de 5.000 de euro net, restul mai puțin. Țucudean câștiga 2.500 de euro la noi”, a declarat Hagi la Digi Sport.

Strategia prin care Hagi le poate învinge pe CFR și FCSB

„Trebuie să știi să aduci jucători, să formezi echipă, să fii un manager foarte bun, apoi să știi să ataci. Acum avem 4 jucători plătiți foarte bine, în ultimii doi ani am sărit de la 5.000 la 7.000 de euro net, salariu lunar fix. Jucătorii mei au bonusuri foarte mari pentru că dacă produc pot și eu să le dau.

Dacă nu produc, nu am de unde să le dau. Își pot dubla salariul prin bonusuri. Eu vreau să am jucători motivați, care cred că pot ajunge campioni. Nu de la început toți banii și vedem noi. Cum sunt eu implicat, la fel trebuie să fie și jucătorul”, a mai spus fostul mare jucător al României.

Obiectivul acum este să rămânem pe primul loc. Noi nu am avut acest obiectiv la începutul campionatului şi nu îl avem, dar trebuie să rămânem pe primul loc. În momentul de faţă cred că suntem cea mai bună echipă din România. Trebuie să o întrecem pe CFR Cluj care are mai multe victorii decât noi,
Gică Hagi

Urmăriți Playsport.ro și pe