Lecția lui Darren Cahill a venit în mod instant. Noua elevă a australianului a câștigat primul turneu al anului 2022

Giosanu Catinca 09.01.2022, 10:26
Lecția lui Darren Cahill a venit în mod instant. Noua elevă a australianului a câștigat primul turneu al anului 2022

Noua elevă a lui Darren Cahill a câștigat turneul Melbourne Summer Set 2. Americanca a cucerit al doilea titlu al carierei, după 7-5, 1-6, 6-4 în finala cu Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 107 WTA).

Darren Cahill face minuni după despărțirea de Simona Halep

Darren Cahill a revenit în antrenorat, la patru luni de la despărțirea de Simona Halep. În ultimele luni, s-a vehiculat că el se va ocupa de noua senzație a tenisului feminin, Emma Răducanu, însă australianul și-a îndreptat atenția către o tânără din Statele Unite ale Americii.

Fostul antrenor al Simonei Halep a început să colaboreze, la Melbourne, cu Amanda Anisimova (locul 78 WTA). Americanca are 20 de ani și este clasată pe locul 78 în ierarhia WTA. Tinerei pare că îi priește colaborarea cu Darren Cahill, căci a câștigat turneul Melbourne Summer Set 2. De altfel, acesta a fost primul meci în care l-a avut în lojă pe australianul de 56 de ani.

Noua elevă a australianului a câștigat al doilea titlu al carierei

Amanda Anisimova a învins-o în finală pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich. Ea a avut nevoie de două ore și opt minute pentru a se impune în fața rivalei sale.

Anisimova a revenit spectaculos în setul decisiv de la 0-3. Astfel, a cucerit al doilea titlu WTA din carieră, după cel de la Bogota, din 2019, pe zgură.

În optimi și în sferturi la Melbourne Summer Set 2, Amanda Anisimova a învins două românce: Sorana Cîrstea (6-4, 6-1) și Irina Begu (2-6, 6-3, 6-2).

”Sper să fie ceva pe termen lung”

Amanda Anisimova speră ca relația profesională pe care o are cu Darren Cahill să fie de lungă durată.

Suntem la început, începem să ne cunoaștem. Vom vedea cum va merge, sper să fie ceva pe termen lung. Chiar sper că va fi așa. Îl respect foarte mult, sunt foarte fericită că mi s-a alăturat săptămâna asta și m-a ajutat. Sunt atât de fericită că a fost aici, cu mine!”, a spus Amanda Anisimova despre colaborarea cu Darren Cahill, cel care i-a ajutat pe Andre Agassi, Lleyton Hewitt și Simona Halep să devină lideri mondiali.

După succesul de la Melbourne Summer Set 2, Amanda Anisimova va urca de pe 78 până pe 60 în clasamentul WTA. De cealaltă parte, Sasnovich va ajunge pe locul 77.

Urmăriți Playsport.ro și pe