Lecție pentru jucătorii români. Daminuță, fostul jucător al lui Inter și Milan, a dezvăluit ce i s-a întâmplat în Italia

Giosanu Catinca / 25.10.2021, 18:13
Lecție pentru jucătorii români. Daminuță, fostul jucător al lui Inter și Milan, a dezvăluit ce i s-a întâmplat în Italia

Cristian Daminuță, unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști români, a dezvăluit ce i s-a întâmplat în Italia. Mijlocașul defensiv în vârstă de 31 de ani susține că a avut mult de pierdut din cauza viciilor care au pus stăpânire pe el.

La fel ca Daminuță, mulți ani fotbaliști de la noi s-au lăsat pradă desfrâului. Printre aceștia se numără și Florinel Coman, fotbalist care a marcat un singur gol în sezonul trecut.

Daminuță, dezvăluiri cutremurătoare

Cristian Daminuță și-a luat inima-n dinți și a vorbit deschis despre pierderea inocenței într-un sport pe care l-a iubit încă de când era doar un copil. Foarte mulți foști jucători din Liga 1 și-au pierdut inocența în fotbal, sportul pe care și-au dorit enorm să-l practice. Este și cazul lui Daminuță! Acesta a fost unul dintre marile talente ale fotbalului românesc, dar a căzut asemenea unui meteorit.

În prezent, fotbalistul de 31 de ani se află sub contract cu echipa de liga a doua ACS Poli Timișoara pentru care a jucat doar unsprezece meciuri în sezonul trecut.

Internaționalul român a făcut, recent, câteva declarații care justifică motivul pentru care fotbalul românesc a decăzut și de ce foarte mulți tineri talentați nu reușesc să ajungă la nivel înalt.

”Mi-am pierdut inocența în momentul în care am ajuns la Inter”

Cristian Daminuță nu a reușit niciodată să facă pasul cel mare de la juniori la seniori. Asta, deși a ajuns la Inter Milano și ulterior la AC Milan. Iată cum se explică acest lucru:

Mi-am pierdut inocența când am trecut la seniori în momentul în care am ajuns la Inter. Atunci a intervenit mentalitatea de român infect. Bani, mașini, femei, exact gândirea de doi lei care a ruinat multe talente de jucători români.”, a dezvăluit fotbalistul care a fost legitimat la începutul sezonului la ACS Poli Timișoara.

Daminuță e convins că ar fi reușit la Inter dacă s-ar fi născut în altă țară.

În orice altă nație mă nășteam, dacă reușeam să ajung la Inter în proporție de 80 la sută confirmam… Bineînțeles e vorba și de noroc, dar sunt de părere că norocul ți-l faci și singur.”, a adăugat mijlocașul din Timișoara.

”Eram pasionat de șmecherii ieftine”

Fostul jucător de la Inter și AC Milan ar da orice pentru a întoarce timpul dacă ar putea. El a explicat cum și-a pierdut mințile după ce s-a antrenat cu celebrul Zlatan Ibrahimovic.

M-am trezit la 18 ani în vestiar cu Ibrahimovic. Nu realizam acest lucru. Eram pasionat de Bamboo și de șmecherii ieftine. Atunci, dacă aveam puterea mentală să muncesc de trei ori mai mult în loc să mai bifez câte-o «mujer latina» de prin reviste…”, a mai spus Cristian Daminuță, conform celor de la gsp.ro.