Lecție predată de Victor Pițurcă lui Mirel Rădoi: „Nu a ținut cont de asta”

Robert Zanfir / 10.11.2021, 23:40
Lecție predată de Victor Pițurcă lui Mirel Rădoi: „Nu a ținut cont de asta”

Victor Pițurcă crede că Mirel Rădoi s-a hazardat când a ales să imprime naționalei un stil de joc care nu îi este caracteristic. Fostul selecționer spune că fotbaliștilor români le lipsesc anumite caracteristici fără de care nu pot pătrunde în fotbalul european.

România este în fața ultimelor două meciuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial 2022. Naționala trebuie să câștige partidele cu Islanda și Liechtenstein, pentru a fi sigură de prezența la baraj.

Lecție predată de Victor Pițurcă lui Mirel Rădoi: „Nu a ținut cont de asta”

Aflată acum pe locul 2 în Grupa J, sub liderul Germania, naționala a avut un început de campanie dezastruos. Mulți l-au acuzat atunci pe Mirel Rădoi pentru stilul inadecvat impus tricolorilor.

Victor Pițurcă nu uită naivitatea fostului său jucător. Considerat de mulți cel mai de succes antrenor al naționalei din ultima vreme, Pițurcă este convins că românilor le lipsesc forța și viteza, pentru a avea un stil de joc bazat pe ofensivă.

„Nu a jucat destul de bine, dar a obținut puncte. Aici trebuie să obții rezultate, lucru de care Rădoi n-a ținut cont. El a încercat să imprime un alt stil de joc, care nu i-a ieșit.

Noi avem un anumit tip de jucători lipsiți de forță, de viteză, cu o tehnică bună. Noi nu reușim să câștigăm niciun duel unu la unu!

În momentul de față, albanezii au fotbaliști care joacă titulari în campionate! Un jucător care e titular trebuie să aibă forță, viteză, dacă n-are lucrurile astea e foarte greu să se impună”, a spus Victor Pițurcă pentru Gsp.

Mirel Rădoi se mai gândește dacă rămâne la națională

În ciuda startului ratat, România și-a revenit pe parcursul preliminariilor. Mirel Rădoi a părut că își schimbă nu doar tactica, ci și modul de a gândi.

Deși și-a anunțat plecarea, selecționerul ar putea să revină asupra deciziei:

Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. Le mulțumesc jurnaliștilor pentru întrebările pe care le-au adresat, au înțeles că nu vreau să discut despre această situație. A rămas, în urma unei întâlniri pe care am avut-o cu președintele și directorul tehnic al FRF, să luăm o decizie după aceste două meciuri.

Așa cum am spus atunci, am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva. Ce ne face să credem că vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup a rămas aceeași în ultimele partide. Înseamnă că grupul devine unul foarte puternic, indiferent dacă lipsesc 2-3 jucători.

Jucătorii își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători
Mirel Rădoi, la conferința de presă

Programul Grupei J

11 noiembrie 2021

Armenia – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
ROMÂNIA – Islanda, de la ora 21:45
Germania – Liechtenstein, de la ora 21:45

14 noiembrie 2021
Liechtenstein – ROMÂNIA, de la ora 19:00
Armenia – Germania, de la ora 19:00
Macedonia de Nord – Islanda, de la ora 19:00