Legătura dintre Patrick Mouratoglou și Cori Gauff, adversara Simonei Halep la Madrid. Francezul i-a schimbat viața numărului 16 mondial

Octavian Vasilescu / 02.05.2022, 11:38
Legătura dintre Patrick Mouratoglou și Cori Gauff, adversara Simonei Halep la Madrid. Francezul i-a schimbat viața numărului 16 mondial

Cori „Coco” Gauff (18 ani, locul 16 WTA) este adversara Simonei Halep (30 de ani, locul 21 WTA) în optimile turneului de la Madrid. Playsport.ro vă prezintă oamenii care stau în spatele jucătoarei din SUA.

Coco Gauff colaborează și ea cu Patrick Mouratoglou (51 de ani), antrenorul principal al Simonei Halep. În cazul lui Gauff, Mouratoglou nu este la fel de implicat precum se întâmplă în colaborarea cu jucătoarea din România.

  • Simona Halep o va înfrunta pe Coco Gauff în optimi la Madrid, luni, de la ora 17:00. Meciul va fi transmis în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport.ro și în direct pe Digi Sport 2.

Cine o antrenează pe Cori Gauff

Essentially Sports scrie că primul antrenor din cariera lui Gauff a fost tatăl ei, Corey Gauff. Acesta a făcut eforturi mari pentru ca fata sa să devină o jucătoare importantă de tenis. Presa din străinătate scrie că părinții lui Coco Gauff au demisionat de la locurile lor de muncă și s-au implicat 100% în cariera lui Cori.

În 2014, la vârsta de numai 10 ani, Gauff a ajuns în Academia Patrick Mouratoglou. Acolo a intrat pe mâna lui Jean-Christophe Faurel (41 de ani), fost jucător profesionist. Din 2019, Faurel a devenit antrenor full-time al lui Cori Gauff, alături de tatăl sportivei, Corey.

Ascensiunea lui Coco Gauff i-a atras atenția lui Patrick Mouratoglou, care în mai multe rânduri a fost prezent la turnee alături de Jean-Christophe Faurel și Corey Gauff, în loja sportivei. Cei trei se ocupă acum de dezvoltarea lui Coco Gauff, dar Patrick nu este la fel de implicat precum Corey și Jean-Christophe Faurel.

Coco Gauff, despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

Patrick Mouratoglou o apreciază pe Coco Gauff

În trecut, Mouratoglou a vorbit și el foarte frumos despre Gauff:

Este o jucătoare incredibilă. O cunosc de la vârsta de 10 ani, când a venit în Academie. Am avut multe discuții private cu ea și le-am spus antrenorilor că este făcută din alt material. Când întâlnești un om excepțional, realizezi acest lucru aproape imediat.

La 14 ani era mai matură decât mulți jucători de 25 de ani. Este un lucru incredibil în tenis. Are o forță interioară pe care nu am văzut-o la multă lume”, a spus Mouratoglou, conform The Guardian.

Simona Halep a lăudat-o pe Cori Gauff

Nu-mi amintesc ce făceam la 18 ani. Este periculoasă oricând, o adversară dificilă (n.r Cori Gauff). E extrem de tânără și joacă un tenis grozav, așa că tot creditul pentru ea. E plăcut să vedem așa ceva în tenis”, a spus Halep, înaintea meciului direct de la Madrid, pentru GSP.ro.

Halep și Gauff s-au mai întâlnit de două ori în circuit. Românca nu a cedat niciun set până acum în fața lui Gauff.

Simo a câștigat fără emoții ambele dueluri directe: 6-3, 6-3 în optimi la Wimbledon, în 2019, și 6-3, 6-4 în turul secund la Indian Wells, în acest an.

Turneul WTA de la Madrid are loc în perioada 28 aprilie – 7 mai. Campioana en-titre este Aryna Sabalenka.