Legătura neștiută dintre Cosmin Olăroiu și Sylvester Stallone. Ce au în comun antrenorul român și megastarul de la Hollywood

Gheorghiu Dan / 06.09.2021, 08:51

Sylvester Stallone este un celebru actor american în vârstă de 75 de ani, iar Cosmin Olăroiu un antrenor român cu 23 de ani mai tânăr. Cei doi împărtășesc o pasiune comună: cea pentru ceasurile de lux.

Olăroiu și Stallone, pasionați de ceasurile de sute de mii de euro

Cosmin Olăroiu a fost „ușurat” recent de un ceas de 250.000 de euro, pe când se plimba cu soția prin Milano, însă nu este singura astfel de bijuterie pe care o deține antrenorul român. În zona Golfului, acolo unde Olăroiu a antrenat ani buni, cu rezultate excelente, șeicii obșnuiesc să le ofere cadou angajaților care fac performanțe ceasuri extrem de scumpe.

Modelul furat de la Olăroiu în Italia era un Richard Mille, marcă făcută celebră de către actorul american Sylvester Stallone. În vârstă de 75 de ani, superstarul de la Hollywood este asociat cu marca elvețiană încă de la apariția acesteia, în 2001, iar aceasta i-a creat câte un ceas special aproape la fiecare film în care a jucat.

De exemplu, unul dintre cele mai spectaculoase ceasuri ale firmei, RM 025-01, a apărut în urma unei întrebări pe care Richard Mille i-a pus-o lui Stallone: „Cum ar arăta ceasul lui Rambo?”, referindu-se la celebrul personaj care a debutat pe marile ecrane în 1982 și care a avut apoi ale patru continuări devenite blockbusters. Actorul i-a descris ceasul, Mille l-a făcut și așa a luat naștere unul dintre marile succese ale firmei elvețiene.

La sfârșitul anului trecut, Sylvester Stallone a scos la licitație în scopuri caritabile patru dintre ceasurile sale Richard Mille, pe care a primit aproximativ trei milioane de dolari.

Ceasuri de colecție pentru trofee pe bandă rulantă

În 2007, Cosmin Olăroiu a ajuns la Al Hilal, cel mai mare și mai bogat club din lumea arabă. A câștigat un titlu și două cupe, iar după fiecare trofeu a fost răsplătit, în afară de primele generoase, și cu ceasuri de colecție. Astfel, șeicul care deține clubul, și care este și un mare fan al Formulei 1, i-a dăruit un ceas Audemar Piguet, modelul Rubens Barichello.

Acesta face parte dintr-o ediție limitată, de doar 150 de exemplare, iar Olăroiu a primit exemplarul 15. Aceste ceasuri, din platină și aur, sunt cotate la 120.000 de dolari bucata. Antrenorul român mai are în colecție un Audemar Piguet, seria Pablo Montoya, preț de catalog 50.000 de dolari, un Breitling for Bentley și un Hublot.

Și la capitolul mașini de lux Olăroiu are cu ce să se mândrească. Doar două dintre automobilele sale costă împreună peste 500.000 de euro. Astfel, Cosmin Olăroiu conduce un Rolls Royce Wraith Black Badge, cotat la 270.000 de euro, și un Mercedes Brabus, care e cu doar 10.000 de euro mai ieftin decât primul. Și fiul antrenorului, Dani Olăroiu, moștenește pasiunea tatălui: are un Lamborghini Aventador LP700-4, al cărui preț ajunge la 360.000 de euro.

În prezent, Cosmin Olăroiu este liber de contract, după ce echipa cu care a câștigat campionatul în China, Jiangsu Suning, s-a desființat, dar nu poate semna cu un alt club până nu își primește salariile confiscate de statul chinez.