Legătura secretă dintre Nadia Comăneci și un mare actor de la Hollywood: „M-am întâlnit cu el”

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.07.2022, 06:57
Legătura secretă dintre Nadia Comăneci și un mare actor de la Hollywood: „M-am întâlnit cu el”

Nadia Comăneci a dezvăluit în urmă cu mai mulți ani că a avut ocazia să îl întâlnească pe celebrul actor american Jack Nicholson, printre mulți alți artiști în mare vogă la acel moment. Aceste întâlniri se petreceau în cadrul evenimentelor caritabile care se organizau în Statele Unite ale Americii, țară în care Nadia a emigrat după Revoluție.

Nadia Comăneci a participat la evenimente caritabile alături de marii artiști ai momentului respectiv

„Zeița de la Montreal” a vorbit în noiembrie 2000, în cadrul unei emisiuni moderate de Marius Tucă, despre artiștii ei preferați de la acel moment. Și s-a arătat bucuroasă de faptul că pe unii dintre ei a avut chiar șansa să îi cunoască în persoană.

Îmi plăcea Alain Delon, da. Am întâlnit foarte mulți actori, tot așa la acțiuni de caritate. Am avut șansa să îl întâlnesc pe Jack Nicholson, pe Richard Gere. Sunt oameni foarte la locul lor, cu picioarele pe pământ. Am avut ocazia să întâlnesc și cântăreți, ca Elton John. Am fost la un concert cu Christina Aguilera. Îmi place să merg la filmele cu Harrison Ford. Cred că este un actor foarte bun. Din câte am înțeles, el nu face decât un film pe an. Pentru că lucrează 6 luni, promovează filmul 2-3 luni și vrea să se odihnească”, a spus atunci Nadia Comăneci.

Cum a ajuns „Zeița de la Montreal” să aibă Securitatea pe urmele sale

Nadia Comăneci a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde locuiește și în prezent, după ce a fost supusă unor presiuni uriașe în România, înainte de 1989. Atunci, antrenorul Bela Karoly era „teroarea” lotului național de gimnastică. Acesta a mers până la a pune chiar doi „securiști” pe urmele Nadiei în timpul unui turneu desfășurat în Statele Unite, pentru că avea suspiciuni că aceasta încerca să „evadeze” încă de pe acea vreme.

Ne-am plimbat vreo trei săptămâni pentru demonstrații prin toată America. Bela a fost destul de darnic după fiecare concurs, că ne mai scăpa și nouă câte 50-100 de dolari la fiecare dintre fete. Bine, era mizilic probabil pe lângă ce-și oprea el!

În delegație erau și vreo doi securiști. Iar Bela i-a pus în gardă la un moment dat, când a văzut-o pe Nadia că stătea de vorbă cu gimnaști americani. ”Fiți cu ochii pe ea, că asta vrea să fugă!”. O diversiune, ca să-i țină ocupați pe oamenii ăia. Iar ei, împreună cu coregraful Geza Poszar, să-și pregătească în liniște evadarea”, a povestit Dumitrița Turner, fostă colegă cu Nadia Comăneci la lotul național, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru PlaySport.

Viața Nadiei Comăneci, pusă în pericol într-un moment de relaxare. Clipa care i-a adus o schimbare importantă în viață