Legătura uitată dintre Novak Djokovic și România. Sârbul și-a început ascensiunea la București

Bădulescu Silvian / 13.01.2022, 22:37
Legătura uitată dintre Novak Djokovic și România. Sârbul și-a început ascensiunea la București

Novak Djokovic este în mijlocul unui scandal în acest moment. El încă se află în Australia și nu se știe dacă va juca la Australian Open. Totodată, situația a devenit din ce în ce mai grea pentru sportiv, iar acest eveniment, negativ pentru el, ține capul de afiș al presei în ultimele zile.

„A cerut un wild-card pentru Open Romania”

În plin scandal, ies la iveală tot mai multe lucruri legate de viața personală a lui Novak Djokovic, precum și despre cariera acestuia. Astfel, cautând în arhivă, prima victorie oficială a acestuia în circuitul ATP a avut loc chiar la București.

Povestea lui a început în capitala României, în 2004. Era doar un puști de 17 ani, dorni să impresioneze, astfel că el a venit la București cu șase zile înaintea turneului Open Romania, sperând să primească un wild-card pentru a intra în calificări.

Cosmin Hodor, manager de comunicare în echipa lui Ion Țiriac și a Simonei Halep, a vorbit despre acel moment.

În 2004, Novak Djokovic, prin intermediul unchiului lui, care, la vremea respectivă lucra în București, a cerut un wild-card la Open Romania. Novak a venit cu șase zile înaintea turneului. Dorința lui era ca domnul Țiriac să îl vadă la antrenamente și asta s-a întâmplat. Domnul Țiriac a urmărit un antrenament împreună cu Titi Hărădău, care era directorul turneului. După ce l-a văzut antrenându-se, el a spus: „Dați-i acestui băiat un wild-card. Dacă nu se accidentează, va câștiga măcar un Grand Slam” și așa a fost”.

„A fost primul turneu ATP pe care l-am jucat în cariera mea”

Într-un final, Djokovic a primit wild-card pentru calificări, fază în care sârbul i-a învins pe Ilia Kushev (Bulgaria), Yuri Schukin (Kazahstan) și Giorgio Galimberti (Italia).

În turul al doilea (echivalentul optimilor de finală), el a pierdut, la mare luptă, în fața spaniolului David Ferrer, un nume greu pe zgură în acel moment.

Mai interesant este că, în calificările acelui turneu ATP de la București, au mai câștigat doi jucători, adică Stan Wawrinka și Richard Gasquet.

Îmi amintesc că turneul a fost la București, în România. M-am calificat și a fost primul turneu ATP pe care l-am jucat în cariera mea. Am câștigat împotriva lui Clement în primul tur, am pierdut cu Ferrer în trei seturi, pe zgură. Îmi aduc aminte foarte bine, pentru că a fost primul meu turneu ATP” a declarat Novak Djokovic, pentru Digi Sport, în urmă cu câțiva ani.

Acesta a mai adăugat că a fost „o experiență grozavă”.