„Legiunea sârbă” promite răzbunare, la Australian Open. „Trebuie să îl răzbunăm”

Bordei Radu 17.01.2022, 15:31
„Legiunea sârbă” promite răzbunare, la Australian Open. „Trebuie să îl răzbunăm”

Deportarea lui Novak Djokovic, dar și absența lui de la Australian Open au lăsat un gust amar, mai ales pentru ceilalți sportivi din această țară. Liderul mondial era așteptat să se lupte pentru al 10-lea său trofeu la Melbourne. Cum nu este vaccinat, lui Novak Djokovic nu i s-a permis să participe.

Cel mai supărat a fost chiar cel pe care Djokovic trebuia să îl întâlnească în primul meci. Deși un asemenea meci ar fi însemnat, aproape sigur, eliminarea de la prestigiosul turneu, tenismenul critică decizia australienilor. Miomir Kecmanovic este prieten și coleg cu Djokovic în naționala de Cupa Davis a Serbiei.

Sârbii promit „răzbunare”, la Australian Open. „Era o onoare să joc contra lui”

Pentru sportivul de 22 de ani, meciul cu Novak Djokovic reprezenta o provocare, dar și un moment important pentru el. Evolua contra idolului său, dar și al tuturor sârbilor. Din păcate, întregul scandal în care a fost implicat liderul mondial a cuprins întreaga lume a tenisului, dar nu numai. Și factorii politici s-au implicat, iar acum relațiile dintre Serbia și Australia sunt încinse.

Miomir Kecmanovic nu l-a iertat pe înlocuitorul lui Djokovic. Salvatore Caruso (locul 150 ATP) a fost depășit în trei seturi, fără probleme.

Mica noastră echipă sârbă de aici, din Melbourne, este rănită și dezamăgită. Așa că trebuie să ne mobilizăm foarte bine, să facem în așa fel să îl răzbunăm pe Novak. Va trebui să facem mai multe eforturi. El este cel mai bun reprezentant al nostru și a fost împiedicat să joace aici. Pentru mine, să joc meciul de debut, pe Rod Laver, contra liderului mondial, era un moment special, a declarat Kecmanovic

Își ia Novak Djokovic adio și de la Roland Garros? Mesajul trimis de francezi

Roxana Mărăcineanu, Ministrul francez al Sportului, care are origini românești, a anunțat că a fost adoptat certificatul de vaccinare în Hexagon. Asta înseamnă că doar persoanele vaccinate vor avea dreptul să ia parte la competiții sportive sau la acte culturale.

Certificatul de vaccinare a fost adoptat. De îndată ce legea va fi promulgată, certificatul va deveni obligatoriu la intrarea în clădirile publice supuse deja permisului sanitar (stadion, teatru sau sală) pentru toţi spectatorii, practicanţii, profesioniştii francezi sau străini”, a anunțat Roxana Mărăcineanu pe Twitter,

Astfel, există șanse ca Novak Djokovic să fie interzis și la Roland Garros. Asta însă doar în cazul în care nu se vor adopta în perioada următoare anumite derogări pentru sportivii străini nevaccinați, așa cum a anunțat Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis.

Echipele noastre lucrează în colaborare cu autorităţile publice, care vor preciza în timp util regulile referitoare la primirea sportivilor străini nevaccinaţi pentru turneul nostru”, a anunțat acesta în presa din Franța.